Rīgā alternatīvā hārdroka grupa «Seether» (18)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1. decembrī «Palladium» koncertzālē uzstāsies postgrandža un alternatīvā hārdroka grupa «Seether». Dienvidāfrikas pilsētā Pretorijā radies trio patlaban apvieno vokālistu, ģitāristu un dziesmu autoru Šonu Morganu (Shaun Morgan), basistu un bekingvokālistu Deilu Stjuartu (Dale Stewart) un bundzinieku Džonu Hamfriju (John Humphrey).

Šons Morgans atzīst, ka spēcīgu ietekmi viņiem sniegusi Kurta Kobeina (Nirvana) un Alice in Chains daiļrade. Tāpat nozīmīgu ietekmi devuši Nine Inch Nails un Deftones. Tai pašā laikā kritiķi atzīst grupas savdabīgo rokrakstu un spēcīgo, ne ar vienu citu formāciju nesajaucamo sniegumu. Nu jau vairāk nekā 15 gadus tieši dzīvās uzstāšanās ir Seether visspilgtākā reklāma.

Sākotnēji grupas nosaukums bija Saron Gas, taču līdz ar otrā albuma «Disclaimer» (2002) iznākšanu tas tika nomainīts. Grupa vēlējās izvairīties no nosaukuma līdzības ar zarīna gāzi. Dienvidāfrikā - valstī, kur prevalē popa un elektroniskā mūzika - alternatīvā roka grupas sasniegumi bija gana sensacionāli. Ne jau velti drīz pēc debijas albuma «Fragile» iznākšanas ierakstu līgumu piedāvāja amerikāņu kompānija «Wind-Up Records», kas pavēra grupai pavisam cita plašuma apvāršņus.

Albums Disclaimer grupai nopelna trīs singlus: «Fine Again», «Driven Under» un «Gasoline». Pēc šā albuma izdošanas grupa sāk intensīvas turnejas.

Trešais albums Disclaimer II iezīmīgs ar balādi «Broken», kurā piedalās Emija Lī no Evanescence, un singlu «Sold Me», kas tika iekļauti filmā «The Punisher». Šis notikums veicināja grupas panākumus, it īpaši ASV, Lielbritānijā un Austrālijā.

Nākamais albums «Karma and Effect» debitēja 8.pozīcijā US Billboard 200 albumu topā un tika apbalvots ar Zeltu gan ASV, gan Kanādā. Šim albumam bija trīs singli: «Remedy», «Truth» un «The Gift». «Remedy» sasniedza 1. pozīciju US Mainstream Rock topā.

Albums «Finding Beauty in Negative Spaces» debitēja 9.vietā Billboard 200 albumu topā, un vairāk nekā 57 000 kopiju tika pārdotas tikai pirmās nedēļas laikā vien.

Albums «Holding Onto Strings Better Left to Fray and Seether» sasniedz otro pozīciju US Billboard 200 topā, pirmo vietu ASV roka albumu, ASV alternatīvo albumu un ASV smagā roka albumu topos.

Šā gada 1.jūlijā grupa izlaida savu 6. studijas albumu «Isolate and Medicate», kas otrajā nedēļā sasniedza US Billboard Rock albumu 1. vietu.

Bundzinieks Džons Hamfrijs par albuma tapšanu: «Kad mēs satiekamies, starp mums izveidojas neizskaidrojama ķīmija. Tas viss jūtams arī šajā albumā. Mēs bijām ļoti koncentrējušies, tāpēc dziesmas tapa viegli un pārsteidzoši ātri. Jāatzīst, ka mūs cieši saista ne tikai mūzika. Šie puiši ir mana otrā ģimene.»

Kā ziņots iepriekš, pirms Seether uzstāsies «Prana» - jauna grandžmūzikas grupa no Maskavas, kas tikai nesen parādījusies muzikālā apritē (kopš 2012. gada), bet jau paspējusi iegūt prāvu cienītāju loku. Šogad iznācis «Prana» debijas albums «Kill Me Now».

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu