Rīgā atgriezīsies Islandes audiovizuālā apvienība «GusGus» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgā, koncertzālē «Palladium», 15. novembrī uzstāsies audiovizuālā apvienība «GusGus» no Islandes, informē «L Tips Agency» reklāmas un mārketinga projektu vadītāja Maija Tomkalne. Rīgā grupa ieradīsies sava jaunākā albuma «Mexico» tūres laikā.

Kā stāsta Tomkalne, jau gandrīz 20 gadus Reikjavīkā tapusī muzikālā apvienība turpina pārsteigt inteliģentas alternatīvās elektroniskās mūzikas cienītājus un tādējādi apliecina spēju spītēt visaptverošai komercializācijai un popmūzikas kanonu ievērošanai.

«GusGus» sākotnēji tapusi kā avangarda kino, mākslas un mūzikas interesentu grupa, kas laika gaitā koncentrējusies elektroniskās mūzikas virzienā, ko parasti papildina spēcīgs video noformējums.

Savas karjeras laikā grupa piedzīvojusi vairākas sastāva maiņas un izdevusi deviņus studijas albumus. Pats jaunākais - «Mexico» - iznāca tieši šā gada Līgo svētkos, 23. jūnijā.

Patlaban grupu veido fotogrāfs, mākslinieks, producents, dīdžejs un komponists Stefans Stefensens jeb «President Bongo», komponists, producents un programmētājs Birgirs Torarinsons jeb «Biggi Veira», harismātiskais vokālists Daniels Augusts Haraldsons un muzikants un vokālists Hogni Egilsons jeb «He».

Pirmā starptautiskā atzinība islandiešu kolektīvu sasniedza deviņdesmito gadu nogalē, kad radiostacijās un televīzijas kanālos parādījās skaņdarbi «Ladyshave» un «Starlovers». Vēl plašākas publikas uzmanība tika pievērsta 2002.gadā ar ceturto albumu «Attention», no kura kompozīcijas «Moss» un jo īpaši «David» kļuva pat par deju hitiem.

Vairāki grupas singli bijuši Lielbritānijas topos, piemēram, «David», «Need In Me», «Call of the Wild».

Grupa remiksējusi daudzu slavenu mākslinieku dziesmas, tostarp Bjorkas, «Depeche Mode», «Moloko» un «Sigur Ros» sacerējumus. 2004.gada janvārī izdevusi dziesmu «Desire» ar Ianu Braunu. Dziesmas «Purple» remikss parādījās Pola Okenfolda veiksmīgajā transa kompilācijā «Tranceport».

Tai pašā laikā «GusGus» vienmēr uzsvēruši vēlmi saglabāt tikai sev raksturīgo muzikālo un vizuālo izteiksmes veidu un brīvību, ko nevar iekļaut popmūzikas kanonu striktajās robežās.

«GusGus» Latvijā viesojušies jau iepriekš. Pēdējais koncerts, kas 2012. gada martā notika Ventspilī, bija pilnībā izpārdots.

Koncerta organizatori vērš uzmanību, ka vēl tikai līdz pirmdienai, 3. novembrim, būs iespēja iegādāties biļetes par to pašreizējo cenu - €24. Turpmāk tās maksās jau €29. Biļetes pieejamas Biļešu serviss tīklā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu