Rīgā dāņu elektroniskās mūzikas mākslinieks «Trentemøller»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

6. oktobrī savas «Lost» Eirāzijas tūres ietvaros koncertzālē «Palladium» uzstāsies dāņu elektroniskās mūzikas mākslinieks «Trentemøller». Pateicoties Kopenhāgenā mītošā mūziķa Andersa Trentemolera talantam radīt sirdi plosošas melodijas, kurās tikai viņam raksturīgā veidā apvienoti indīroka un elektroniskās mūzikas elementi, šobrīd viņš ir viens no visvairāk cienītākajiem un apbrīnotākajiem producentiem un remiksu meistariem.

2013. gada septembrī Trentemolers laida klajā savu trešo pilna garuma albumu «Lost», ar kura programmu viņš uzstāsies arī Rīgā.

Žurnāls «Vice» abumu raksturoja šādi: «Tāpāt kā iepriekšējais albums arī «Lost» ir ne tikai loģisks Trentemolera iesāktā darba turpinājums, bet arī lieliski pauž viņa «man pilnīgi pie kājas, kura žanra rāmī esat mani ielikuši» attieksmi». «Cilvēki gribēja dzirdēt kaut ko līdzīgu iepriekšējam albumam, bet ja es sāktu ieklausīties cilvēkos un tajā, ko viņi domā par skanējumu? Nu nē, tas nav priekš manis,» saka Trentemolers.

Trentemolera radītais valdzinošais skanējums ir atradis savu vietu arī kino pasaulē. Viņa muzikālās tēmas savās filmās izmantojuši tādi atzīti režisori kā Olivers Stouns (Savages), Pedro Almodovars (The Skin I live in) un Žaks Odijārs, kurš savas jaunākās filmas «Rust & Bone» izšķirošajā ainā izmantoja Trentemolera bootleg jeb nelegāli remiksēto Brūsa Springstīna dziesmu «State Trooper».

Pērnā gada vasaru Trentemolers pavadīja «Depeche Mode» pasaules tūrē.

Biļetes pārdošanā no 13. augusta plkst. 12:00 «Biļešu serviss» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu