Top10 nepiedienīgie mūzikas videoklipi (30)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Pirms dažām dienām publicējām amerikāņu reperes Nikijas Mināžas (Nicki Minaj) provokatīvo un seksuāli uzlādēto videoklipu dziesmai «Anaconda», kas sabiedrībā jau paspējis izraisīt dažādu reakciju. Daži puritāniski noskaņoti ļaudis to nodēvējuši par visu laiku «neķītrāko» klipu. Vai tiešām? Lūkojām ieskatīties vēsturē, lai uzzinātu, vai pirms Nikijas neviens cits mākslinieks nav pārbaudījis robežas ar pikantiem un atklātiem klipiem. Lūk, top 10!

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Duran Duran «Girls On Film»

Šis video tapis tikai dažas nedēļas pirms MTV sāka savu darbību, tāpēc tikai loģiski, ka tieši šis klips kļuva par tā laika pirmo strīdus objektu. Sākotnēji video radīts ar mērķi to izrādīt naktsklubos un «Playboy TV», taču, tiklīdz tas sasniedza plašāku auditoriju, BBC šo video cenzēja.

1981. gadā daudziem skatītājiem kadri ar fetiša un sasiešanas elementiem likās ļoti šokējoši.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Queen «Body Language» (1982)

Šis bija pirmais videoklips, ko MTV aizliedza tā seksuālā satura dēļ. Ja skatāmies uz šo klipu ar mūsdienu acīm, tad nekas īpaši piedauzīgs tur nav. Arī vēlāk «Queen» un Fredijs Merkūrijs cieta no cenzūras. Dziesmas «I Want to Break Free» klips tika cenzēts tāpēc, ka tas atklāti popularizēja homoseksualitāti.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Madonna «Like A Virgin»

Madonna viena no pirmajām apjauta mūzikas klipu spēku un ar pāris smalkām detaļām «Like A Virgin» klipā izpelnījās pamatīgu kritiku gan no ģimenes vērtību aizstāvju, gan reliģisko funkcionāru puses.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Madonna «Justify My Love»

Seksuāli uzlādētā satura dēļ šis klips tika aizliegts MTV un citos televīzijas kanālos. Tajā pirmo reizi attēlota grupveida mīlestība - Madonna viesnīcā bauda mīlas priekus ar kādu satiktu pāri.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Sir Mix-A-Lot «Baby Got Back»

Sieviete kā objekts... Pirmais video, kurš aizliegts dziesmas teksta dēļ.

Šī dziesma iedvesmoja minēto Nikiju Mināžu sacerēt «Anaconda».

 
Foto: ekrānuzņēmums

Benny Benassi «Satisfaction»

Itāļu dīdžejs sacēla pamatīgu traci ar šo video, kurā skaistas modeles, tērpušās celtnieku drēbēs, erotiski urbj, slīpē un visādi citādi izrādās.

 
Foto: Publicitātes foto

Eric Prydz «Call On Me»

Zviedru dīdžejs un producents Eriks Praids mūzikas vēsturē iegājis ar 2004.gada singlu «Call On Me». Dziesmā semplēta Stīva Vinvuda (Steve Winwood) 1982.gada dziesma «Valerie», savukārt klipā redzamas uzcītīgas meitenes aerobikas nodarbībā. Bijušais Lielbritānijas premjers Tonijs Blērs esot gandrīz nokritis no krēsla, kad ieraudzījis šo video ar pavedinošajām kustībām un pozām.

 
Foto: ekrānuzņēmums

Rihanna «S&M»

Šis klips aizliegts 11 valstīs. Iemesls acīm redzams.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Beyonce «Partition»

Ar šo video Bejonsē pasauli iepazīstināja ar savu alter ego «Yonce». Ļoti jutekliski!

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Lady Gaga «Do What U Want»

Klipu veidojis skandalozais fotogrāfs Terijs Ričardsons (Terry Richardson), kurš atbildīgs arī par Mailijas Sairusas «Wrecking Ball» video.

Klips tā arī nekad oficiāli pabeigts netika, bet nopludinātie fragmenti ilustrē, ka tas jebkurā gadījumā tiktu cenzēts.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu