Keita Buša koncertē pirmoreiz pēc 35 gadu pārtraukuma (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Otrdien fani ar sajūsmu uzņēma britu dziedātājas Keitas Bušas (Kate Bush) pirmo koncertu pēc 35 gadu pārtraukuma. Tas norisinājās «Hammersmith Apollo» koncertzālē (skat. foto), kur Buša 1979. gadā uzstājās pēdējoreiz.

Viscaur melnā tērpusies Buša iznāca uz skatuves un iesāka koncertu ar 1993. gada dziesmu «Lily». Uzstāšanās aptvēra pēdējos trīs gadu desmitus Bušas karjerā ar tādām dziesmām kā «Hounds of Love», «Oh England My Lionheart» un «Babooshka». Koncerta izskaņā viņa izpildīja «The Man with the Child in His Eyes».

«Ir tikai viena māksliniece, kurai pietiktu prāta, drosmes un iztēles kam tādam,» pēc pasākuma rakstīja avīze «Daily Mirror».

11 dziedātājas ieraksti iekļuvuši šīs nedēļas Lielbritānijas albumu topā. Bušas slavenāko hitu izlase «The Whole Story» ir visaugstākajā - astotajā - vietā, liecina vietnes «OfficialCharts.com» dati.

Martā pārdošanā nonāca 80 000 biļešu uz Bušas koncertiem, kas tika izpārdotas 15 minūšu laikā. Viņa lūgusi faniem koncertos neuzņemt fotogrāfijas ar viedtālruņiem un fotoaparātiem, lai saglabātu mirkļa intimitāti.

Buša kļuva slavena 1978. gadā ar hitu «Wuthering Heights», kas četras nedēļas ieņēma pirmo vietu Lielbritānijas singlu topā. Viņa tolaik bija 19 gadus veca.

Buša savas ilgās karjeras laikā devusies koncertturnejā tikai vienreiz - 1979. gada aprīlī un maijā. 2011. gadā intervijā raidorganizācijai BBC Buša kā iemeslu minēja to, ka aktīva koncertēšana prasot no viņas pārāk lielu fizisku piepūli.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu