«Polar» balvu saņem Čaks Berijs un Pīters Sellars

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Otrdien Stokholmas koncertzālē tika pasniegtas prestižās «Polar» mūzikas balvas, vēsta žurnāls «Rolling Stone». Starptautisko godalgu šogad saņēma amerikāņu rokmūziķis Čaks Berijs (Chuck Berry) un operu režisors Pīters Sellars (Peter Sellars). Ceremoniju apmeklēja Zviedrijas karaliskā ģimene, taču 87 gadus vecais Berijs slimības dēļ nebija spējīgs ierasties.

Berija rakstīto pateicības runu nolasīja mūziķis Deivs Edmundss. «Diemžēl es nevaru ceļot, taču mana sirds ir Zviedrijā,» viņš lasīja. «Es vēlos pateikties karalim un karaliskajai ģimenei par tās piešķiršanu. Atvainojos, ka nevaru ierasties un pieņemt to pats.»

Leģendārās britu rokgrupas «The Rolling Stones» dalībnieks Kīts Ričardss bija ierakstījis video ziņojumu, kurā sveica dziesmas «Johnny B Goode» autoru.

Iepriekšējos gados «Polar» balvu saņēmuši tādi mūziķi kā Pols Makartnijs, «Led Zeppelin», Bobs Dilans, Eltons Džons, Rejs Čārlzs, Brūss Springstīns, «Pink Floyd» un citi.

Berijs padarīja «elektrisko ģitāru par rokmūzikas galveno instrumentu» un bija iedvesmas avots nākamajām mūziķu paaudzēm kopš debijas singla «Maybellene» iznākšanas 1955. gadā, norādījusi «Polar» balvas žūrija. Berija slavenākie hiti ir «Johnny B Goode», «You Never Can Tell», «Roll Over Beethoven» un «Sweet Little Sixteen».

Čaks Berijs
Čaks Berijs Foto: Reuters/ScanPix

Pēdējos gados veselību problēmu dēļ Berijs reti parādās sabiedrībā. 2012.gada oktobrī viņš devās uz Klīvlendu, lai saņemtu Rokenrola slavas zāles apbalvojumu.

«Polar» balva ik gadu tiek pasniegta vienam populārās un vienam akadēmiskās mūzikas pārstāvim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu