Blūzroka duetam «Royal Blood» veiksmīgs starts (2)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Britu blūzroka duets «Royal Blood» pārliecinoši iekarojis Apvienotās Karalistes albumu topa 1. vietu, ziņo «nme.com».

Basģitārista/dziedātāja Maika Kera (Mike Kerr) un bundzinieka Bena Tačera (Ben Thatcher) debijas albums nedēļas griezumā pārdots 66 000 kopiju un ir kļuvis par straujāk pirkto britu rokmūzikas debijas albumu pēdējo trīs gadu laikā, svētdien ziņo «Official Charts Company».

Grupa veiksmīgi šogad uzstājusies Redingas, Glastonberijas un citos festivālos, iekarojot klausītāju simpātijas ar savu smagnējo blūzroka un garāžroka skanējumu.

Tikmēr britu dziedātāja Keita Buša (Kate Bush) kļuvusi par pirmo sievieti, kuras astoņi albumi vienlaicīgi atradušies Lielbritānijas mūzikas topa pirmajā četrdesmitniekā. Patlaban starp pirktākajiem albumiem ierindojas Bušas «The Whole Story», «Hounds of Love», «50 Words For Snow», «The Kick Inside», «The Sensual Word», «The Dreaming», «Never For Ever» un «Lionheart». Tas viss, pateicoties Bušas koncertturnejai, kas notiek pēc 35 gadu pārtraukuma.

Bušu šajā statistikas rādītājā apsteidz tikai rokenrola leģenda Elviss Preslijs, pēc kura nāves 1977. gadā topā atradās 12 viņa albumi, kā arī grupa «The Beatles» ar 11 albumiem 2009. gadā.

«Viņas koncertturneja izpelnījusies lielu uzmanību. Taču tās milzīgais iespaids uz albumu pārdošanas apjomu ir pierādījums, ka viņa ir vairāku britu paaudžu iemīļota māksliniece,» norāda kompānijas «Official Charts Company» vadītājs Mārtins Talbots.

Singlu konkurencē 1. vietā startējis franču/izraēliešu popmūzikas dueta «Lilly Wood» dziesmas «Prayer in C» Robina Šulca (Robin Schulz) remikss, kas bieži dzirdams arī mūsu radio viļņos.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu