«Arēnā Rīga» čellistu grupa «2Cellos» no Horvātijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Arēnā Rīga» 4. decembrī uzstāsies čellistu duets no Horvātijas «2Cellos», kurā muzicē Luka Šuličs un Stefans Hausers, informē čellistu šova producente Latvijā Inga Kadeka. Duets muzicējis Latvijā 2011. gadā, iesildot Eltona Džona koncertu Rīgā. Jaunie mūziķi savā spēlē apvieno dažādus mūzikas žanrus un izpilda dažādu mūziku, sākot no Antonio Vivaldi līdz pat AC/DC.

Grupa «2Cellos» kļuva pazīstama 2011. gadā, kad «Youtube.com» ievietoja savu kaverversiju Maikla Džeksona dziesmai «Smooth Criminal». Pateicoties šim ierakstam, grupa ieguva līgumu ar «Sony Masterworks» un devās pasaules turnejā kopā ar Džonu, viesojoties arī Latvijā.

Šuličs un Hausers turnejā jau paguvuši paviesoties ASV, Japānā un vairākās Eiropas valstīs, kā arī piedalījušies televīzijas šovos, piemēram, «The Tonight Show» ar Džeju Leno, «The Ellen DeGeneres Show», «Lopez Tonight» u.c.

2013. gada janvārī «2Cellos» izlaida savu otro albumu «In2ition».

Dueta dalībnieki Šuličs un Hausers čellu sākuši spēlēt jau bērnībā. Šuličs absolvējis Karalisko mūzikas akadēmiju Londonā, bet Hausers - Karalisko ziemeļu mūzikas koledžu Mančestrā. Šuličs ir saņēmis vairākas prestižas godalgas - pirmo un speciālo godalgu septītajā Lutoslavska mūzikas konkursā, uzvaru starptautiskajā čella spēles konkursā Varšavā 2009.gadā, kā arī pirmo vietu Eiropas apraides savienības konkursā «Jaunais talants» un Pastrona godalgu Vigmorhollā 2011.gadā. Hausers ir strādājis ar tādiem klasiskās mūzikas pārstāvjiem kā Mstislavs Rostropovičs, Bernards Grīnhauss, Menhems Preslers un Ivri Gitlis. Viņš ir arī vairāk nekā 20 nacionālo un starptautisko mūzikas konkursu uzvarētājs. Divas reizes viņš ir uzstājies princim Čārlzam Bekingemas un Sentdžeimsas pilī.

«2Cellos» ir uzstājusies arī kopā ar «Red Hot Chili Peppers», «Queens of the Stone Age» un Džordžu Maiklu. Grupa ir sadarbojusies ar producentiem «T-Bone Burnett» un «Humberto Gatica», kā arī komponistu Džeimsu Ņūtonu Hovardu.

Biļetes uz Latvijas koncertu tirdzniecībā pieejamas visās «Biļešu servisa» kasēs un «www.bilesuserviss.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu