Trikijs: «Nesaprotu, kāpēc mūsdienās dīdžeji ir superzvaigznes» (20)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Bristoles triphopa kustības dinozaurs, šā gada «Positivus» festivāla viesis Trikijs (Tricky) šonedēļ (8. septembrī) laiž klajā jaunu albumu, kas nodēvēts viņa īstajā vārdā - «Adrian Thaws». Sarunā ar izdevumu «NME» Trikijs stāsta par jauno ierakstu, kā arī dalās pārdomās par mūsdienu dīdžeju kultūru (skat. video). «Nesaprotu, kāpēc mūsdienās dīdžeji ir superzvaigznes,» viņš saka.

Jaunā plate, kas ierakstīta Trikija mājas studijā Londonā, seko tādiem albumiem kā «False Idols» (2013), «Mixed Race» (2010) un «Knowle West Boy» (2008), ko aplūkojām arī TVNET slejās.

Ierakstā piedalās vairāki viesmākslinieki, to skaitā arīdzan šovasar Latvijā vaigā skatītais «queer rap» pārstāvis Mikijs Blanko (Mykki Blanco) (dziesmā «Lonnie Listen»). Kā arī nigēriešu izcelsmes dziedātāja Nneka, repere Bella Gotti, dāņu dziedātāja «Oh Land», britu duets «Blue Daisy» un īru dziedātāja Frančeska Belmonte.

Pats Trikijs jauno albumu raksturo kā savdabīgu klubu mūzikas ierakstu.

«Man šķiet, kas tas ir hiphopa/klubu mūzikas albums. Savu mūziku klubos esmu dzirdējis varbūt tikai pāris reizes, bet pats esmu uzaudzis ar klubu mūziku, jau no 14 gadu vecuma apmeklēju hiphopa klubus, reivus utt.,» viņš skaidro. «Es neesmu klubu mūziķis, bet šajā ierakstā ir šādi tādi klubu mūzikas elementi, ar to domāju savu izpratni par klubu mūziku.»

«Šodien es reti apmeklēju klubus, īsti nesaprotu šo dīdžeju-superzvaigžņu fenomenu,» viņš skaidro. «Šodien dīdžeji izdabā pūlim, nevis spēlē to, ko paši vēlas. Atceros laikus, kad es apmeklēju klubus un, pateicoties dīdžejiem, uzzināju daudz jaunas mūzikas. Šodien tā vairs nenotiek. Šodien visi lielie klubi tendēti uz alkoholu un narkotikām.

Ja eju uz klubu, es nevēlos dzirdēt Deividu Getu vai Kanji Vestu. Viņi ir visur. Es vēlos dzirdēt ko jaunu, svaigu!

Dīdžeji mūsdienās ir superzvaigznes, es to nesaprotu. Viņi būtībā spēlē citu autoru mūziku un tad izpleš rokas Kristus pozā... es vienkārši to nesaprotu.»

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu