Apple: «U2» albumu lietojuši 33 miljoni (3)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Slavenā īru četrotne «U2», kas otrdien «Apple» interneta mūzikas veikalā «iTunes» bez maksas laida klajā savu pirmo albumu piecos gados, tādējādi potenciāli sasniedzot vairāk nekā 500 miljonu lielu auditoriju visā pasaulē, nedēļas griezumā spējusi reāli ieinteresēt 33 miljonus cilvēku, informē kompānijas «Apple» pārstāvji.

(papildināts ar informāciju par «Apple» rīku bezmaksas U2 albuma izdzēšanai)

Grupas jaunais albums «Songs of Innocence» (skat. recenziju) otrdien par brīvu nosūtīs pusmiljardam «iTunes» lietotāju visā pasaulē, taču ne visi to steiguši lejupielādēt. Daži no lietotājiem jau paspējuši šo akciju nodēvēt par lielāko mēstuli mūzikas vēsturē, jo galu galā ne visi no šiem 500 miljoniem ir «U2» fani. Ta arī izrādījies.

Aptuveni 33 miljoni cilvēku ir vai nu lejupielādējuši šo albumu no sava «iCloud» konta, straumējuši to vai klausījušies ar «iTunes» radio.

Jau ziņots, ka «U2» un «Apple» noslēdza ekskluzīvu piecu nedēļu savstarpēju vienošanos, ka «Songs of Innocence» ir pieejams tikai «Apple» lietotājiem.

Šis trīspadsmitais «U2» albums taustāmā formātā iznāks 13. oktobrī.

«Cilvēki, kuri nav klausījušies mūsu mūziku, vai nav izrādījuši nekādu interesi par mums, iespējams noklausīsies šo albumu, jo tas būs atrodams viņu audio bibliotēkā,» rakstīja solists Bono vēstulē faniem. «Kantri, hiphopa fani, no Losandželosas līdz Ņūdeli ... viņi varbūt izjutīs kārdinājumu vismaz uzmet aci, kaut vai uz īsu brīdi paklausīties. Kāda prātam neaptverama 21. gadsimta situācija! Vairāk nekā 500 miljoni cilvēku... miljards ausu. Un tiem, kuriem nav nekāda interese, lūkojieties uz to šādi... četru īru veču asinis un sviedri ir iekrituši pie jūsu mēstulēm.»

«Apple» piedāvā rīku bezmaksas U2 albuma izdzēšanai

Tikmēr «Apple» izlaidis rīku, kas klientiem ļauj izdzēst to no sava «iTunes» konta. Daudzi lietotāji sūdzējās, ka albums «Songs of Innocence» ticis lejupielādēts automātiski un bez viņu atļaujas, taču viņi nezināja, kā to izdzēst. Atsaucoties uz klientu sūdzībām, «Apple» nāca klajā ar jaunu rīku, kas ļauj ar vienu klikšķi izdzēst bezmaksas albumu.

Ja lietotājs būs izdzēsis bezmaksas albumu, pēc 13. oktobra par tā atkārtotu lejupielādēšanu tiks piemērota maksa.

«»Apple» iedeva saviem klientiem kaut ko par brīvu, un tas ir ļoti labi,» situāciju komentē mediju konsultāciju firmas «Enders Analysis» pārstāvis Ians Mods. «Tomēr vajadzēja dot izvēli. Kā izrādās, ne visi ir U2 fani.»

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu