Rīgā amerikāņu kristiešu roka grupa «Skillet»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Koncertzālē «Palladium Rīga» 30. oktobrī uzstāsies amerikāņu rokgrupa «Skillet», informēja centra «Qazeta AIM» pārstāvis Ļevs Berezins. Grupa Baltijas valstis apmeklēs albuma «Rise» atbalstam veltītās pasaules tūres laikā.

«Skillet» ir viena no vadošajām grupām kristiešu roka stilā. Muzikālo kolektīvu 1996. gadā dibināja basists no Memfisas - Džons Kūpers. Grupas sastāvs vairākkārt mainījies, un šobrīd grupas sastāvā ir arī taustiņinstrumentāliste Korija Kūpera, bundziniece Džena Ledžere un soloģitārists Sets Morisons.

Grupas nosaukums «Skillet» nozīmē «kastrolītis» vai «panna». Pēc Kūpera teiktā, grupas dalībniekiem nosaukums joprojām šķiet nesaskanīgs un disonējošs, taču tas ļoti precīzi atspoguļo viņu iekšējo stilu, jo simbolizē vairāku stilu sajaukšanu, kas ir raksturīga grupas mūzikai.

Savā 17 gadu ilgajā radošajā darbībā grupa «Skillet» izlaidusi astoņus studijas albumus. Tos ietekmējuši dažādi stili, piemēram, grandžs, «post-industrial» un pankroks. Grupa bieži dodas turnejās - ne tikai Amerikā, bet arī Eiropā un Āzijā.

Visā savas karjeras laikā «Skillet» saņēmuši vairāk nekā desmit «Dove Awards» kristīgās mūzikas jomā, kā arī vairākas reizes pretendējuši uz «Grammy», «WMA» un «BMI» balvām. 2011.gadā «Billboard Music Awards» atzina «Skillet» 2009.gada albumu «Awake» par uzvarētāju nominācijā «Best Christian Album». Šis CD kļuva par grupas platīna ierakstu, pārsniedzot viena miljona pārdoto kopiju atzīmi visā pasaulē. Albums «Comatose» ieguva zelta albuma statusu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu