Rīgā Putina kritiķi - A.Makarēvičs un «Mašina vremeņi» (30)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

5. oktobrī «Arēnā Rīga» savas 45. gadu jubilejas koncertā uzstāsies viena no Latvijas publikā mīlētākajām Krievijas rokgrupām «Mašina vremeņi». Leģendārā grupa «Mašina vremeņi» ir ar savu vēsturi, gaumi un muzikālo stilu, tās mūziku pazīst un mīl, un katra dziesma pati par sevi ir neaizmirstams notikums.

Jubilejas koncertā uz skatuves kāps «Mašina vremeņi» zelta sastāvs – godalgotie grupas mūziķi Andrejs Makarēvičs, Aleksandrs Kutikovs, Andrejs Deržavins, Valērijs Jefremovs un pieaicinātie mūziķi – perkusionists Sergejs Ostroumovs, trompetists Aleksandrs Ditkovskis un ģitārists Igors Homičs.

Jubilejas koncerta programm skanēs gan klasika, gan sen neizpildītas kompozīcijas, gan dziesmas, kas ierakstītas jau jaunajā tūkstošgadē. Būs arī pavisam jaunas kompozīcijas. Koncerta vizuālajā daļā tiks izmantota spilgta video instalācija, kas tiek radīta speciāli katrai dziesmai un krāšņi papildinās «Mašina vremeņi» jauno šovu.

Andrejs Makarēvičs
Andrejs Makarēvičs Foto: Publicitātes foto

Jaunās programmas saturu veidojuši rokgrupas fani, jo ikviens grupas melomāns oficiālajā grupas mājaslapā varēja balsot par dziesmu, ko gribētu dzirdēt jubilejas koncertā. Pēc šīs aptaujas apkopojuma programmā skanēs «Marionetes» («Марионетки»), «Viņš bija vecāks par viņu» («Он был старше ее»), «Svece» («Свеча»), «Mans draugs» («Мой друг»), «Kādreiz pasaule ielieksies mums līdzi» («Однажды мир прогнется под нас») un, protams, leģendārais «Pagrieziens» («Поворот»). Programmā ir iekļautas arī dažas jaunas dziesmas grupas no pēdējiem albūmiem «Laika mašīna» («Time Machine») un «Mašīnas nepieparkot» («Mašini ne parkovatj»), kā arī dziesmas, ko grupa jau atjaunotajā sastāvā ierakstīja pavisam nesen.

Kaut arī «Mašina vremeņi» mūziķi sasnieguši cienījamu vecumu, viņiem nenāk ne prātā apstāties pie sasniegtām virsotnēm, jo bijušās Padomju Savienības plašumos vispieprasītākie mūziķi strādā un raksta jaunas dziesmas arī tagad.

«Mašina vremeņi» 45 gadu ilgo radošo mantojumu sastāda 22 studijas albumi un 10 koncertu albumi, piedalīšanās prestižos Krievijas un starptautiskajos festivālos un vairāk par diviem desmitiem dažāda līmeņa un pakāpju godalgu par ieguldījumu mūzikas attīstībā.

Kā katrai izcilai komandai, «Mašina Vremeņi» radošajā ceļā ir bijuši klusuma periodi, kas rada pamatu jaunu virsotņu sasniegšanai, nodrošinot slavu un popularitāti cauri visiem gadiem. Arī tagad grupa turpina strādāt, nepārtraukti rada jaunas dziesmas, atjauno veco repertuāru un ievieš savā mūzikā svaigas notis. Kolektīva radošās biogrāfijas jaunais etaps sākās ar «Mašina vremeņi» jubilejas tūri Sanktpēterburgā 9. aprīlī. Kā apgalvo grupas «Mašina Vremeņi» solists Andrejs Makarēvičs, viss atkal sākas...

Biļetes uz Latvijas koncertu tirdzniecībā pieejamas visās «Biļešu serviss» kasēs un interneta vietnē www.bilesuserviss.lv. Biļešu cenas, sākot no 30 EUR līdz 100 EUR.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu