Rīgā šonedēļ pianists Rišārs Klaidermans

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaulē populārais instrumentālās mūzikas izpildītājs Rišārs Klaidermans (Richard Clayderman) 7.martā ar savu uzstāšanos priecēs skatītājus Rīgas Kongresu namā.

Savas 30 gadu ilgās un ļoti veiksmīgās muzikālās karjeras laikā viņš ierakstījis vairāk nekā 1000 skaņdarbu, viņa ieraksti 267 reizes izpelnījušies zelta un 70 reizes platīna statusu. Pateicoties savai patikai uzstāties publikas priekšā un skatītāju mīlestībai, viņš nereti sniedz vairāk nekā 200 koncertu gadā un regulāri dodas plašās turnejās gan Eiropā un Āzijā, gan Amerikā un Austrālijā. Kāds vācu žurnālists reiz sacījis, ka „Klaidermans, iespējams, popularizējis klaviermūziku vairāk nekā jebkurš cits mūziķis kopš Bēthovena laikiem”, savukārt ieraksts Ginesa rekordu grāmatā liecina, ka Rišārs Klaidermans ir visveiksmīgākais pianists pasaulē.

Viņa repertuārs neiekļaujas konkrēta muzikālā stila rāmjos un bieži vien balansē uz vairāku stilu robežas, sākot ar klasiku un beidzot ar vieglu džezu, tomēr pāri visam Rišārs Klaidermans ir nepārspējams romantisko noskaņu meistars – liriskas un maigi emocionālas notis caurvij vai ikvienu viņa skaņdarbu.

Rišāra Klaidermana pēdējie divi studijas albumi iznākuši 2008.gadā, un tajos iekļauti gan klasikas skaņdarbi, gan pianista iemīļotākās dziesmas jaunās skaņās.

Koncertā Rīgā izskanēs visskaistākās, visromantiskākās melodijas no Rišāra Klaidermana 30 gadu laikā radītā repertuāra - tieši tās, ko mēs visvairāk vēlamies dzirdēt!

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties "Biļešu servisa" kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu