Bārbra Streizande numur 1. Jauns topu rekords

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu aktrise un dziedātāja Bārbra Streizande (Barbra Streisand) ir pirmā izpildītāja ASV mūzikas topu vēsturē, kura sešas desmitgades pēc kārtas izdevusi pirmo vietu ieguvušu albumu, vēsta izklaides ziņu portāls WENN. Šomēnes iznākušais duetu albums «Partners» debitēja «Billboard 200» topa pirmajā vietā.

Pirmajā nedēļā pēc izdošanas pārdoti 196 000 ieraksta eksemplāru, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati.

«Partners» ir desmitais Streizandes albums, kas sasniedzis oficiālā mūzikas topa virsotni. Pirmais no tiem bija 1964. gadā iznākušais «People».

Līdz ar to Streizande dala trešās topos veiksmīgākās mūziķes titulu ar Elvisu Presliju un Brūsu Springstīnu. Vairāk pirmo vietu ieguvušo albumu ir tikai grupai «The Beatles» un reperim «Jay Z».

Streizande ir panākumiem bagāta aktrise, dziedātāja un dziesmu autore. Viņa ieguvusi divas ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskara» balvas par tēlojumu 1968. gada filmā «Funny Girl» («Smieklīgais skuķis») un 1976. gadā iznākušajā «A Star Is Born» («Zvaigzne ir dzimusi»).

Viņa apbalvota arī ar astoņām «Grammy», četrām «Emmy» un vienu «Tony» teātra balvu.

Bārbra Streizande 1969. gadā
Bārbra Streizande 1969. gadā Foto: AP/ScanPix

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu