Rīgā atgriezīsies austrāļu dziedātāja Perukua

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: peruquois.com

Rīgas Kongresu namā 29. oktobrī plkst.19 ar programmu «Original Essence» uzstāsies dziedātāja Perukua (Peruquois), informē «Trade Hub Productions» pārstāve Inese Mihasjonoka. Kopā ar vokālisti uzstāsies sitaminstrumentālists Artis Orubs, basģitārists Edvīns Ozols, čellists Valters Pūce, vijolnieks Gidons Grīnbergs un perkusionists Dmitrijs Jevsikovs.

Perukuas piesātinātais, pirmatnēji emocionālais un vienlaikus meistarīgais dziedājums daudziem licis viņu nodēvēt par vokālo dievieti, svētās sievietes balsi un zemes balsi, par dziedātāju pastāstīja Mihasjonoka.

Vairāk nekā 12 gadus viņa apguvusi Amerikas indiāņu tradicionālos dziedājumus, pēdējos gados paralēli pievēršoties arī indiešu klasiskās mūzikas aicinājumam un savus iespaidus integrējot savā balss skanējumā.

Perukua ir izveidojusi tādas padziļinātās prakses kā vokālā joga un vokālā tantra, kas ir veidojušas pamatu viņas retrītiem.

Par Perukuas daiļrades lūzuma punktu var uzskatīt 90.gadu sākumu, kad Austrālijā pazīstamā džeza dziedātāja nolēma pievērsties pasaules mūzikas tradīciju izpētei un atdzīvināšanai. Kopš tā laika ierakstīti vairāk nekā desmit albumi, sadarbojoties ar dažādu netradicionālu un tautas instrumentu izpildītājiem.

Kad Perukua sāka padziļināti nodarboties ar mūziku, viņa tai ļoti pieķērās, bet pēc kāda laika pamanīja sev apkārt tukšumu - viņu pārstāja gandarīt tas, ko viņa dzirdēja un dziedāja pati. Dziedātāja saprata, ka viņas aicinājums ir dziļāks, ne tikai mūzikas izklaidei radīšana.

Biļetes ir iespējams iegādāties «Biļešu servisa» kasēs un internetā.

Dziedātāja Rīgā uzstājās arī pagājušogad.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu