88 gadu vecumā iekaro ASV mūzikas topu (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

88 gadus vecais džeza dziedonis Tonijs Benets (Tony Bennett), pateicoties jaunajam duetu albumam «Cheek to Cheek» ar popmūzikas hameleonu Lēdiju Gāgu (Lady Gaga) uzstādījis jaunu rekordu. Proti, viņš labojis viņam pašam piederošu sasniegumu (85 gadi) un cienījamajā 88 gadu vecumā iekarojis ASV pieprasītāko albumu «Billboard 200» topa 1. vietu, ziņo «billboard.com».

Jaunais albums, kurā atrodamas slaveno džeza komponistu Džordža Geršvina, Kola Portera un Džeroma Kerna dziesmas jaunās skaņās, nedēļas griezumā pārdots 131 000 eksemplāru, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati.

«Kad sāku darboties mūzikas industrijā, mani pazina kā dīvaino meiteni no Ņujorkas,» albuma izdošanas preses konferencē sacīja 28 gadus vecā Gāga. «Es radīju atbilstošu mūziku, un mans mērķis bija tikt pamanītai, vairāk ceļot un biežāk uzstāties.»

Gāga un Benets iepazinās Robina Huda fonda labdarības pasākumā Ņujorkā 2011. gadā. Viņi ierakstīja dziesmas «The Lady Is a Tramp» kaverversiju, bet pēc tam sāka plānot kopīgu albumu. «Viņš bija dzirdējis, ka jau ilgi dziedu džezu, un tas mani iepriecināja. Es jau biju sākusi baidīties, ka esmu pazaudējusi šo daļu no sevis,» stāsta dziedātāja.

Benets kļuva populārs 1951. gadā ar hitu «Because of You».

Šonedēļ cīņa par 1. vietu bija visnotaļ sīva. Kantri dziedonim Kenijam Česnijam (Kenny Chesney) pietrūka pavisam nedaudz. Viņa jaunais albums «The Big Revival» ar 130 000 kopijām numur 2.

Savukārt pagājušās nedēļas līdere - amerikāņu aktrise un dziedātāja Bārbra Streizande (Barbra Streisand) ar duetu albumu «Partners» numur 3 (127 000).

Britu indīroka grupa «Alt-J», kuras debijas albums «An Awesome Wave» 2012. gadā saņēma Lielbritānijas prestižo mūzikas balvu «Mercury», šonedēļ ar jauno plati «This Is All Yours» 4. vietā (68 000).

Populārā amerikāņu a cappella grupa «Pentatonix», kura 2011. gadā uzvarēja NBC talantu šovā «The Sing-Off» ar savu jauno albumu «PTX: Vol. III», noslēdz top5.

8. vietā amerikāņu blūzroka ģitārists Džo Bonamasa (Joe Bonamassa) ar savu jaunāko albumu «Different Shades of Blue».

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms samazinājies par aptuveni 14%.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu