Ar akustisko programmu Rīgā «Everlast» (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešdienas vakarā (12. novembrī) koncertzālē «Rīga» (Akadēmijas laukumā 1) ar akustisko programmu uzstāsies dziedātājs, reperis un dziesmu autors Everlast (īstajā vārdā Erik Francis Schrody) no ASV, informē koncerta rīkotājs Jānis Olekšs.

Daudzi viņu noteikti atceras no leģendārās apvienības «House of Pain» laikiem, kā arī vēlākās darbības La Coka Nostra. Everlast sevi pasaules mūzikas vēsturē ir atzīmējis arī ar trīs nominācijām «Grammy» balvai, no kurām vienā nominācijā uzvarēja – labākā roka dziesma («Put Your Lights On») sadarbībā ar «Santana». Viņa panākumu klāstā noteikti jāatzīmē dubultais platīna disks ASV ar albumu «Whitey Ford Sings the Blues» (1998) un zelta disks ar albumu «Eat Whitey’s» (2000).

Vārdi no viņa dziesmām liek domāt un mūzika – just. To apliecina viņa dziesmas «What It's Like», dumpinieciskais «Stone In My Hand», romantiskie «Love For Real», «Dirty» and «Babylon Feeling», bailīgais «Black Jesus» un sociālie «White Trash Beautiful» (skat. video) un «I Get By» no pēdējā albuma «Songs Of The Ungrateful Living» (2011). Šīs dziesmas iespaido un neatstāj vienaldzīgu neatkarīgi no tā, vai klausītājs ir roka vai repa cienītājs.

Pats 45 gadus vecais Everlast par savu mūziku izsakās: «Pusi savas dzīves esmu bijis saistīts ar repu un hiphopu. Tagad es vēlos paņemt labāko no visiem stiliem – hiphopu izpaužu caur roku, kantri, blūzu un džezu. Ja kādreiz aizraušos ar polku, tad arī to tu dzirdēsi manās uzstāšanās reizēs.»

Šoreiz Everlast uz Rīgu ved savu akustisko programmu. Kā viņš pats joko:

«Mana mūzika dzimst akustiski, tātad akustiskais koncerts ir iespēja dzirdēt manu mūziku tās oriģinālajā skanējumā.»

Runājot par oriģinālo skanējumu gan jāatzīst, ka tā ir puspatiesība, jo viņu koncerttūrē pavada ģitāras un basa virtuozs Dereks Brasels (Derek Brassel). Šī radošā simbioze rada patiesi sirsnīgu mūziku, ko jums ir iespēja dzirdēt 12. novembrī koncertzālē «Rīga».

Everlast iesildīs pašmāju ekstravagantā poproka grupa «Triānas Parks». Grupa, pieskaņojoties koncerta noskaņām, izpildīs savus skaņdarbus īpaši sagatavotās un tai neraksturīgās aranžijās. «Triānas Parks» ir tikko atgriezušies no koncertēšanas Slovākijā, Vīnē un Austrijā un patlaban gatavojas koncertam Eurosonic Norderslag festivālā, kas janvārī norisināsies Nīderlandē.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu