Igijs Pops iesaka nelolot cerības par lielu atalgojumu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pankmūzikas krusttēvs Igijs Pops (Iggy Pop) jaunajiem mūziķiem iesaka nesapņot par bagātību, jo mūzikas radīšana neesot domāta naudas pelnīšanai. Augot mūzikas straumēšanas popularitātei, izpildītāji sūdzas par nelielo samaksu. Taču 67 gadus vecais Pops raidorganizācijas BBC ikgadējā lekcijā norādīja, ka viņš ar to esot saskāries visas karjeras garumā.

«Ja man būtu jāiztiek ar to, ko nopelnu no ierakstu pārdošanas, es koncertu starplaikos piestrādātu par bārmeni,» viņš teica. «Mani pārāk neuztrauc, cik es saņemu, jo neko daudz negaidu. Taču industrijai tagad parādījušās milzu cerības.»

Mūziķiem vajadzētu atcerēties, ka viņi strādā «sapņu darbu», izklaidējot klausītājus, uzsver Pops. Mūzika kļuvusi par «aizbildniecisku» industriju, kurā māksliniekiem vienmēr maksā kāds cits, piemēram, filmu veidotāji vai reklāmdevēji.

«Ja vēlies nopelnīt, varbūt labāk tirgo automašīnu apdrošināšanas polises? Es vismaz cenšos būt godīgs,»

teica grupas «Iggy and the Stooges» līderis.

Lai arī Pops neatbalsta mūzikas ierakstu piratizēšanu, viņš tomēr uzskata, ka sodi esot par bargu. «Manuprāt, koledžas studenta tiesāšana par faila augšupielādēšanu līdzinās cilvēka nosūtīšanai uz Austrāliju pirms dažiem simtiem gadu tāpēc, ka viņš lorda īpašumā nomedīja trusi,» salīdzina Pops. «Tā droši vien šķiet nabadzīgiem cilvēkiem, kuri pēc vergošanas darbā visas dienas garumā vienkārši vēlas paskatīties muļķīgu filmu, neko par to nemaksājot.»

«Mūzika nekad nav bijusi joma, kuras mērķis ir pelnīt. Nav nekāda pārsteiguma, ka visi labākie dziedātāji un mūziķi nāk no tādām pasaules malām, kur valda nabadzība un vecā lietu kārtība tiek mainīta,» uzskata Pops.

Atgādinām, ka «Iggy & The Stooges» koncerts Rīgā notika 2006. gadā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu