Lielbritānijā turpina atdzimt vinila skaņuplašu popularitāte (26)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: imgur.com

Lielbritānijā atdzimst vinila skaņuplašu popularitāte, piektdien atzinusi mūzikas industrijas organizācija. Šogad sasniegti augstākie skaņuplašu pārdošanas rādītāji pēdējo 20 gadu laikā, liecina kompānijas «Official Charts Company» rīcībā esošie dati.

2014. gadā Lielbritānijā pārdoti nepilni 800 000 skaņuplašu. Tas pietuvojas 1996. gada līmenim, kad tika pārdots aptuveni viens miljons vinila skaņuplašu.

«Vinila entuziasti tagad var priecāties par formāta renesansi,» uzsver Skaņu ierakstu industrijas (BPI) pārstāve Linna Makdovela. «Vinils kādreiz tika uzskatīts par aizgājuša laikmeta blakusproduktu, taču tagad tas ir populārs formāts, kas piedzīvojis atgriešanos digitālajā laikmetā.»

Šī gada populārākie ieraksti, kas iegādāti vinila skaņuplašu formātā, bija rokgrupas «Arctic Monkeys» albums «AM», mūziķa Džeka Vaita «Lazaretto» un «Oasis» ieraksts «Definitely Maybe».

«Mūzikas faniem joprojām nepieciešams taustāms produkts ar oriģinālo vāka noformējumu, augstu skaņas kvalitāti un tīrību,» norāda Makdovela.

Zemākie skaņuplašu pārdošanas rādītāji fiksēti 2007. gadā, kad tika nopirkti tikai 205 000 eksemplāru.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu