Igijs Pops: U2 bezmaksas albums ir slēpta reklāma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu pankmūzikas dziedātājs Igijs Pops uzskata, ka īru rokgrupas U2 bez maksas izlaistais albums «Songs of Innocence» ir «slēpta reklāma».

Lai arī ieraksts par brīvu tika izdāļāts tehnoloģiju kompānijas «Apple» izveidotās programmas «iTunes» lietotājiem, daudzi bija neapmierināti, jo sākotnēji to nebija iespējams izdzēst no lietotāju personīgajiem mūzikas katalogiem.

«Es neaizstāvu un nenosodu to, ko viņi izdarīja,» teica 67 gadus vecais mūziķis. «Bet es to nesauktu par bezmaksas mūziku, jo kāds viņiem droši vien samaksāja par darbu.»

«Un tā ir par brīvu tikai tad, ja tev ir ierīce, kurā darbojas «iTunes«. Es to drīzāk sauktu par slēptu reklāmu,» viņš norāda.

Pops arī kritizēja mūzikas industriju, kas darbojas ierakstu kompāniju, nevis izpildītāju labā. «Es nedomāju, ka mūzikas biznesa glorificēšana nāk par labu māksliniekiem. Bet vai jūs neteiktu, ka tā ir nesusi labumu Saimonam Kauelam? Kā jūs domājat, cik daudz viņš dara mūziķu labā?» uzsver Pops.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu