ASV topā dominē kantri un hiphops. U2 platei pieticīgi rezultāti (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu kantri mūzikas duets «Florida Georgia Line» ar albumu «Anything Goes» iekarojis ASV pieprasītāko albumu «Billboard 200» topa 1. vietu, ziņo «Billboard.com». Savukārt īru rokgrupas U2 albums «Songs of Innocence», kas pagājušomēnes par brīvu tika izsūtīts «iTunes» lietotājiem, pēc samaksas ieviešanas guvis niecīgus panākumus.

Pirmajā nedēļā ASV tika pārdoti 197 000 «Florida Georgia Line» albuma eksemplāru, liecina kompānijas «Nielsen SoundScan» dati.

«Anything Goes» ir tandēma otrais studijas albums, kas seko debijas platei «Here's to the Good Times» (kopumā pārdoti jau 2,1 miljons albumu).

Pagājušās nedēļas līderis - popkantri zvaigzne Džeisons Aldīns (Jason Aldean) ar plati «Old Boots, New Dirt» noslīdējis uz 2. vietu (91 000).

Tikmēr 69 gadus vecais rokmūzikas veterāns Bobs Sīgers (Bob Seger) ar «Ride Out» startē 3. vietā (59 000).

Interesants duets - amerikāņu dziedātāja Pinka un kanādiešu dziesminieks Dalass Grīns (pazīstams ar projektu «City and Colour») jeb «You+Me» ar akustisku albumu «Rose Ave.» debitē 4. vietā. Pārdoti 50 000 albuma kopiju.

Amerikāņu aktrise un dziedātāja Bārbra Streizande (Barbra Streisand) turpina veiksmīgi, un arī ceturtajā nedēļā viņas duetu albums «Partners» saglabājis augsto 5. vietu (40 000). Lieki piebilst, ka Streizande ir panākumiem bagāta aktrise, dziedātāja un dziesmu autore. Viņa ieguvusi divas ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskara» balvas par tēlojumu 1968. gada filmā «Funny Girl» («Smieklīgais skuķis») un 1976. gadā iznākušajā «A Star Is Born» («Zvaigzne ir dzimusi»). Viņa apbalvota arī ar astoņām «Grammy», četrām «Emmy» un vienu «Tony» teātra balvu.

Reperis «The Game» ar savu jauno plati «Blood Moon: Year of the Wolf» startē 7. vietā (33 000). Savukārt cits reperis, ebreju izcelsmes Hūdijs Alens (Hoodie Allen) jeb īstajā vārdā Steven Adam Markowitz, ar savu debijas plati «People Keep Talking» startē 8. vietā (30 000).

U2 jaunais albums, kas nonāca pārdošanā pirms nedēļas, nedēļas pārdotāko ierakstu topā ieņēmis tikai 9. vietu.

Tas ir pieticīgs rādītājs, ņemot vērā grupas popularitāti. Kopumā pārdoti 28 000 albuma eksemplāru, liecina kompānijas «Nielsen SoundScan» dati. «Billboard» topā nav iekļauti albumi, kuru cena ir zemāka par 3,49 ASV dolāriem.

Kā jau ziņots, septembrī albums «Songs of Innocence» tika nosūtīts pusmiljardam «iTunes» lietotāju visā pasaulē. Lai arī ieraksts tika izplatīts par brīvu, daudzi lietotāji pauduši aizkaitinājumu par albuma pēkšņo parādīšanos to personīgajā mūzikas ierakstu katalogā.

«Es atvainojos. Tā bija brīnišķīga ideja, bet mēs par daudz aizrāvāmies. Māksliniekiem tā gadās. Pilīte megalomānijas, nedaudz dāsnuma, šķipsniņa reklāmas un dziļas izbailes, ka pēdējo gadu laikā sacerētās dziesmas paliks nedzirdētas,» teica grupas līderis Bono.

Nedēļā, kas noslēdzās 19. oktobrī, kopumā pārdoti 4,4 miljoni mūzikas albumu. Tas ir par 6% mazāk nekā tajā pašā periodā 2013. gadā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu