Bilijs Aidols izdod jaunu albumu un autobiogrāfiju (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

58 gadus vecais astoņdesmito gadu panks Bilijs Aidols (Billy Idol) nedēļas sākumā laidis klajā savu septīto soloalbumu «Kings & Queens of the Underground is», kura tapšanu ietekmējusi mēneša sākumā izdotā Aidola autobiogrāfija «Dancing with Myself».

«Šis albums ir mana dzīve, ietērpta vārdos,» skaidro Aidols.

Jaunais ieraksts, kas ir daudz apcerīgāks, akustiskāks par Aidola agrīnajiem ierakstiem, seko 2006. gada Ziemassvētku dziesmu albumam «Happy Holidays» un 2005. gada ierakstam «Devil's Playground», ar kura programmu 2006. gadā Aidols viesojās Rīgā.

Foto: Publicitātes foto

Bilijs Aidols, īstajā vārdā Viljams Maikls Alberts Brods (William Michael Albert Broad), dzimis Midlseksā, Anglijā. 1976. gadā viņš dibinājis pankroka grupu «Generation X», bet pēc trim veiksmīgi izdotiem albumiem sācis solokarjeru Ņujorkā. Viņa pirmais pilna garuma soloalbums ar nosaukumu «Billy Idol» iznāca 1982. gadā, un divas no šā albuma dziesmām - «White Wedding» un «Dancing With Myself» kļuva īpaši populāras, pateicoties tobrīd nule izveidotajam mūzikas TV kanālam MTV, bet 1984. gadā izdotais albums «Rebel Yell» jau padarīja Biliju Aidolu par superzvaigzni. Gadu gaitā sekoja vēl vairāki veiksmīgi albumi - «Vital Idol», «Whiplash Smile», «Charmed Life», «Cyberpunk», kā arī labāko dziesmu apkopojums izlasē «Greatest Hits».

Bez muzikālajām dotībām dziedātājs bijis slavens arī ar savu «sliktā zēna» tēlu – deviņdesmitajos gados viņš nonācis nopietnā narkotiku atkarībā, kā arī, ciešot satiksmes negadījumā ar motociklu, gandrīz zaudējis kāju un uz laiku bijis daļēji paralizēts.

«Pasaule man piedāvāja daudz labu iespēju, taču arī visus kārdinājumus - narkotikas, alkoholu, sievietes, visu diennakti pieejamas pārmērības. Un tomēr, lai izdzīvotu, bija jāraksta labas dziesmas. Dzīve ir jādzīvo, lai darītu to visu!» tā Aidols.

Foto: instagram
Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu