No mākslas galerijas nolaupīta «Oasis» glezna

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

No mākslas galerijas Mančesterā nolaupīta glezna, kurā attēlota 2009. gadā izjukusī britu rokgrupa «Oasis». Laupītājs agri pirmdienas rītā ielauzies «Masa-UK» galerijā, izsitot tās logu. Policija lūgusi sabiedrību palīdzēt gleznas meklēšanā. Policija uzskata, ka zādzību varētu būt pastrādājis kāds «Oasis» fans.

Melnbaltās gleznas autore ir māksliniece Olga Carevska-Loma. Darbs parakstīts ar «otz2013».

«Es nezinu, kāds bija laupītāja mērķis, taču tas ielauzās vietējā uzņēmumā un paņēma darbu, kas ir tikai vienā eksemplārā,» sacīja policijas pārstāve Ketrina Goslinga. «Tas bija vienīgais nolaupītais darbs, tāpēc mēs meklējam «Oasis» fanu, taču tikpat labi tā varētu būt bijusi pasūtījuma zādzība. Mēs vēlamies to atrast un atdot īpašniekiem.»

«Ja jums ir jebkāda informācija par vainīgo vai esat redzējuši darbu, lūdzu sazināties ar mums,» viņa teica.

«Oasis» izjuka 2009. gadā pēc brāļu Līema un Noela Galaheru strīda. Līems un atlikušie «Oasis» dalībnieki nodibināja grupu «Beady Eye», kas pagājušonedēļ paziņoja par izjukšanu.

Noels Galahers uzsāka solokarjeru. Viņš stingri noraidījis baumas par «Oasis» atkalapvienošanos 2015. gadā, kad apritēs 20 gadi kopš albuma «(What's the Story) Morning Glory?» iznākšanas.

«Taču tam nav nekāda sakara ar mani un Līemu. Tā ir radoša lieta. Pašlaik esmu ļoti apmierināts radošā ziņā. Visi teica, ka mūsu apvienošanās 2015.gadā esot neizbēgama. Nevaru vien sagaidīt, kad varēšu visiem izbojāt ballīti. Mēs to nedarīsim,» teica mūziķis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu