Lielajā ģildē baskājis Otmārs Liberts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

13. martā Lielajā ģildē notiks meditatīvu noskaņu vakars flamenko ritmos ar baskāji Otmāru Libertu, informē koncerta rīkotāju «Trade Hub Productions» pārstāve Inese Mihasjonoka. Liberts Rīgā jau ir uzstājies 2009. un 2011. gadā. Arī šoreiz Otmārs ierodas Rīgā ar solokoncertu. Rīgai ir tas gods būt pirmajai viņa Eiropas tūrē.

Liberta mūzikā sajaucas flamenko, džezs, bosa nova, hinduistu meditācija un citi stili. Flamenko ir mūzika, kas ir vienlaicīgi gan romantiska, gan bīstama.

Mūziķis dzimis 1959. gadā Ķelnē, Vācijā. Viņa tēvs ir ķīnietis, māte - ungāriete. Viņš sāka spēlēt ģitāru jau 11 gadu vecumā. Intensīvi ceļojot gan pa Eiropu, gan Āziju, Liberts uzsūcis visu mūzikas stilu tradīcijas un ietekmējies no dzenbudisma.

Jaunībā Liberts sapni par rokenrolu īstenoja dzimtajā Vācijā, tad Bostonā, bet pēc tam apmeties Santafē Ņūmeksikā, ASV. Tur viņš dibinājis savu grupu «Luna Negra», ko nodēvējis par savas dvēseles iemiesojumu, sākot pilnīgi jaunu mūzikas stilu «nouveau flamenco».

Kopš 1989. gada Liberts ir izlaidis 37 albumus, no kuriem jaunākais - «three-oh-five» - izdots 2014. gadā. Viņam ir 38 zelta un platīna albumi ASV, Kanādā, Austrālijā un Jaunzēlandē, kā arī piecas «Grammy» balvas nominācijas. Viņš ir sadarbojies ar tādām pazīstamām dziedātājām kā Selīna Diona un Daiana Rosa.

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu