Vanesas Mejas koncerts Rīgā pārcelts uz maija beigām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Vijolnieces Vanesas Mejas koncerts, kas bija plānots šā gada martā «Arēna Rīga», tiek pārcelts uz 31. maiju, informēja koncerta rīkotāju pārstāvis Lеvs Berezins. Visas iepriekš iegādātas biļetes ir derīgas.

(pārcelts koncerta norises laiks)

Sākotnēji bija paredzēts, ka 29. martā «Arēnā Rīga» kopā ar simfonisko orķestri un kori un jaunāko programmu uzstāsies pasaulē populārā vijolniece Vanesa Meja. Meja uz skatuves atgriezīsies pēc vairāku gadu pārtraukuma. Mūziķe klausītājiem atskaņos Antonio Vivaldi, Johana Sebastiana Baha, Nikolo Paganīni un mūsdienu autoru skaņdarbus.

Mākslinieces iemīļotā vijole «Gizmo» ir Gvadanīni dzimtas locekļu meistardarbs, kas izgatavots 1761. gadā.

Kad Meja uzstājās pirmo reizi, viņai bija tikai deviņi gadi, bet jau desmit gadu vecumā viņa spēlēja kopā ar filharmonijas orķestri. Meja bija visjaunākā audzēkne Karaliskajā mūzikas koledžā. 1991. gada oktobrī viņa debitēja ar savu ierakstu disku «Violin».

1992. gadā viņa pirmo reizi spēlēja elektrisko vijoli, bet 1995. gadā klajā nāca viņas pirmais popmūzikas stilā ieturētais albums «The Violin Player».

1996. gadā Meja kā labākā izpildītāja jeb «Best Female Artist» tika nominēta prēmijai «BRIT Awards». Viņa ir pirmā mūziķe un klasikas izpildītāja, kura tika izvirzīta šim konkursam.

1997. gadā viņa tika uzaicināta izpildīt savus skaņdarbus Honkongā atkalapvienošanās ar Ķīnu svinīgajā ceremonijā, kur viņa bija vienīgā ārvalstu izpildītāja. Kā šī priekšnesuma noslēdzošais akords skanēja viņas izlaistais albums «China Girl», kas tapis par godu viņas Austrumu saknēm. Mejas pēdējais albums «Double Platinum» nāca klajā 2007. gadā.

2014. gadā vijoļspēles meistare pārsteidza visus, parādoties Soču olimpiskajās spēlēs kā kalnu slēpotāja slaloma un nobrauciena disciplīnā, pārstāvot Taizemes valsts izlasi.

Biļetes uz Mejas koncertu nopērkamas tīmekļa vietnē «www.bilesuserviss.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu