«GusGus» šovakar iesildīs «DAS isT» un «Beissoul & Einius»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovakar, 15. novembrī sava jaunākā albuma «Mexico» veicināšanas tūres ietvaros koncertzālē «Palladium» uzstāsies Islandes inteliģentās elektronikas pārstāvji GusGus. Grupas menedžments ir atlasījis divas formācijas, kurām būs iespēja uzstāties pirms slavenajiem islandiešiem. Atlasi izturēja dueti «DAS isT» (LV) un «Beissoul & Einius» (LT).

«DAS isT» ir duets, kas apvieno Arti Rozīti (taustiņi/programmēšana) un Gati Lagzdenieku (elektroniskās bungas). Agrāk puiši izpaudās (un arī tagad turpina paralēli to darīt) rokmūzikas žanrā (R.A.P. un Mr.Rally), bet kopš 2012. gada pavasara apliecinājuši sevi elektroniskās mūzikas sfērā, piedaloties dažādos pasākumos un uzstājoties naktsklubos.

Spēlējot pārsvarā instrumentālo mūziku, «DAS isT» veiksmīgi sadarbojušies arī ar vairākiem zināmiem latviešu vokālistiem, tostarp Igo («Es satikšu tevi», «Esmu mājās» un «Pilsētas zīmes») un Andri Kiviču («Tālu prom»).

Dueta uzstādījums – eksperimenti ar dažādām skaņas sintēzēm, bez piesaistes konkrētiem elektroniskās mūzikas žanriem.

Savukārt duets «Beissoul & Einius» jau paguvis iegūt atpazīstamību Lietuvas elektroniskās mūzikas cienītāju vidū. Par «Beissoul» («bass soul» jeb basa dvēsele) kāds mūzikas kritiķis sajūsminājies: «Aizveriet acis un jums liksies, ka to, ko jūs dzirdat, izpilda kāds melnādains soulmūzikas dziedātājs.» «Tas nav nekāds apmāns vai triks, tā vienkārši skan mana balss!» parasti atbildot Beissoul. Dziedātājam ir ne tikai izcilas vokālas dotības, bet arī skatuves kustības, ko savulaik apguvis pantomīmā. Viņš ir arī liels modes un dizaina piekritējs, un viņa skatuves stils ir rūpīgi pārdomāts. «Labāk lai izskatos pavisam smieklīgi, nevis pagalam garlaicīgi,» komentē Beissoul. Visas savas dziesmas Beissoul ietērpj skaistos vizuālos mūzikas klipos, kuru autori ir paši mākslinieki.

Kopā ar ilggadējo sabiedroto – elektroniskās mūzikas meistaru Einius - šā gada pavasarī iznācis arī debijas albums «Laikas Paikas» (Muļķīgais laiks), kurš ieguva Lietuvas mūzikas balvu М.А.М.А. nominācijā «Labākais elektroniskais mākslinieks».

«Beissoul & Einius» ir sadarbojušies arī ar mūsu pašmāju producentiem «Tommy U & Tob Luii», kā rezultātā ir tapis remikss un videoklips dziesmai «SuMMeRRain».

Pēdējās biļetes vēl pieejamas visā Biļešu servisa tīklā un www.bilesuserviss.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu