Miris «Sugarhill Gang» dalībnieks Henrijs Lī Džeksons

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

57 gadu vecumā otrdien ar vēzi miris viens no hiphopa pionieru - grupas «Sugarhill Gang» dibinātājiem Henrijs Lī Džeksons (Henry Lee Jackson), kas pazīstams ar skatuves vārdu «Big Bank Hank», ziņo ārvalstu prese. Grupas 1979. gada hits «Rapper’s Delight» bija pirmais komerciāli veiksmīgais hiphopa skaņdarbs, kas apliecināja, ka šim žanram ir nākotne. Kā zināms, pirmie hiphopa pasākumi datējami jau ar 1974. gadu.

«Ir skumji saņemt šādas ziņas,» preses paziņojumā raksta divi atlikušie «Sugarhill Gang» dalībnieki Gajs O'Braeins (Guy «Master Gee» O’Brien) un Maikls Raits (Michael «Wonder Mike» Wright). «Mēs trijatā radījām mūzikas vēsturi. Mēs vienmēr atcerēsimies, kā apceļojām pasauli un satricinājām deju grīdas.»

Džeksons dzimis 1957. gada 11. janvārī Bronksā. Sākotnēji Žana Kokto filmu iespaidā vēlējies kļūt par okeanogrāfu. Vēlāk strādājis «Englewood» picērijā par apsargu un paralēli repojis vietējos pasākumos. Kad dziedātāja un izdevēja Silvija Robinsone (Sylvia Robinson) sāka interesēties par Ņujorkas pagrīdes repa skatuvi, pateicoties savam dēlam Džoijam, viņa iepazinās ar Džeksonu, kurš «esot pazīstams vietējais reperis».

Turpat pie picērijas viņš kopā ar draugiem Raitu un O'Braienu brīvā stilā norepojis Robinsonei šo to, un viņa nolēmusi piedāvāt jaunajiem reperiem studijas laiku. Tā tika ierakstīts 15 minūšu garš skaņdarbs, kura pamatā grupas «Chic» deju dziesma «Good Times».

Dziesma «Rapper’s Delight» drīz kļuva par hitu un debitēja «Billboard» topa 36. vietā.

«Rapper’s Delight» kļuva par atspēriena punktu arī Robinsones izdevniecībai «Sugar Hill Records». Vēlāk «Sugar Hill Records» izdeva arī citu hiphopa mūziķu ierakstus, tostarp «Grandmaster Flash» mūziku.

Astoņdesmito gadu sākumā «Sugarhill Gang» izjuka, kaut gan Džeksons turpināja uzstāties ar šo nosaukumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu