Svifta noliedz runas par īpašu sadarbību ar «Google»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu dziedātāja Teilore Svifta noliegusi baumas, ka viņa gatavojoties izlaist savu mūziku IT giganta «Google» jaunajā straumēšanas pakalpojumā «YouTube Music Key». «Teilorei Sviftai nav bijis nekādu pārrunu vai vienošanās ar «Google» jauno straumēšanas pakalpojumu,» paziņoja popmūzikas zvaigznes pārstāvis.

Baumas aizsākās, kad britu dziedātājs un aktīvists Billijs Brags nopēla Sviftas lēmumu izņemt dziesmas no pakalpojuma «Spotify». «Viņai vajadzēja teikt, «atvainojiet, bet «Google» man iedeva žūksni naudas, un es pārdevu savu dvēseli«. Svifta noklusējusi, ka viņas jaunais albums un dziesmu katalogs būs pieejams «Google» jaunajā «Music Key» straumēšanas pakalpojumā, kas būs pieejams gan par brīvu, gan ar maksas abonementu,» raksta 56 gadus vecais Brags.

Mūziķis norādīja, ka izstāšanās no «Spotify» esot bijusi nepieciešama tāpēc, lai gūtu maksimāli lielus ienākumus no jaunā ieraksta «1989» pārdošanas.

Brags jau iepriekš nopēlis «YouTube Music Key», kas «piespiež» neatkarīgās ierakstu kompānijas piekrist zemai atlīdzībai, jo citādi to pārstāvētie mākslinieki netiktu iekļauti vispār.

Braga mūzika ir jaunā straumēšanas pakalpojuma piedāvājumā, taču tas esot noticis, vienojoties ar ierakstu kompāniju. Viņš pats par sīkākiem līguma nosacījumiem neesot informēts, mūziķis sacīja raidorganizācijai BBC.

Svifta izņēma savu mūziku no «Spotify» neilgi pēc albuma «1989» izdošanas. «Es negribu ziedot savas dzīves darbu eksperimentam, kas, manuprāt, nesniedz godīgu atalgojumu dziesmu sacerētājiem, producentiem, izpildītājiem un radītājiem,» sacīja 24 gadus vecā dziedātāja. «Es neatbalstu uzskatu, ka mūzikai nav vērtības un tai vajadzētu būt pieejamai bez maksas.»

Sviftas jaunākais albums baudījis lielus panākumus visā pasaulē, bet jo īpaši ASV, kur pirmajās divās nedēļās pārdoti 1,68 miljoni ieraksta eksemplāru.

«1989», tāpat kā Sviftas iepriekšējie divi albumi «Speak Now» un «Red», jau pirmajā nedēļā sasniedza platīna statusu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu