Arī ASV mūzikas topā iekļaus straumēšanas rādītājus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

No nākamās nedēļas «Billboard» albumu topā, kas ir lielākais mūzikas tops ASV, tiks atspoguļoti straumēšanas rādītāji. Žurnāls «Billboard», kas sadarbībā ar kompāniju «Nielsen SoundScan» apkopo iknedēļas mūzikas topus, tās raksturoja kā lielākās metodoloģiskās izmaiņas kopš 1991. gada, kad audiokasetes pakāpeniski nomainīja kompaktdiski. Apvienotajā Karalistē šāda sistēma jau ieviesta.

Pārmaiņas liecina, ka mūzikas industrija atzinusi straumēšanas pakalpojumu nozīmīgo lomu par spīti daudzu mūziķu iebildumiem.

Kā jau ziņots, amerikāņu dziedātāja Teilore Svifta pēc jaunākā albuma «1989» iznākšanas izņēma no «Spotify» visu savu dziesmu katalogu, kā arī kritizēja izpildītāju atalgošanas modeli.

«Billboard 200» topā no nākamās nedēļas tiks ņemti vērā straumēšanas rādītāji no pakalpojumiem «Spotify», «Beats Music», «Google Play» un «Xbox Music».

1500 dziesmu noklausīšanās no viena albuma tiks pielīdzināta viena mūzikas albuma pārdošanai.

«Jaunā metodoloģija ir «Nielsen» un «Billboard» albumu topu evolūcija, ko uzņemam ar prieku un atzīstam par nepieciešamu,» sacīja ierakstu kompānijas «Sony» viceprezidents Darens Stupaks. «Mainījušies veidi, kā fani patērē mūziku un kā no tās gūt peļņu. Tie ir pārauguši tradicionāli izmantotos albumu pārdošanas apjomu rādītājus.»

Tagad topā tiks fiksēti ne tikai pirktākie albumi, bet arī tie, kurus fani visvairāk klausās. «Lai arī albumu pārdošanas apjoms ir ļoti nozīmīgs rādītājs, tas atspoguļo tikai pirmo impulsu, bet ne turpmāko patēriņu,» uzsver «Billboard» pārstāvis Silvio Pjetrolongo.

«Billboard» topos no 2003. gada jūlija, kad tehnoloģiju giganta «Apple» programma «iTunes» kļuva par nozīmīgu spēlētāju mūzikas tirgū, ņemts vērā digitālo ierakstu pārdošanas apjoms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu