Žurnāls «Q» nosauc 2014. gada labākos albumus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sekojot «Mojo» un «NME» piemēram, uz karstām pēdām savu 2014. gada labāko albumu topu publicē ievērojamais britu mūzikas žurnāls «Q». Arī šā žurnāla top10 atrodami tie mūziķi, kuru ierakstus atzinīgi novērtējuši «NME» un «Mojo». Atšķiras tikai vietu izkārtojums. Aplūko top10. Iespējams, vienīgie pārsteigumi šajā topā - roka teroristu «Manic Street Preachers» albuma «Futurology» un «jauno Radiohead» - grupas «Alt-J» otrās plates augstais vērtējums.

 
Foto: Publicitātes foto

10. Aphex Twin «Syro»

Britu kulta elektroniskās mūzikas izpildītājs Aphex Twin (Ričards Džeimss) šogad izdevis jaunu albumu pēc trīspadsmit gadu pauzes. Baumas par Džeimsa aktivitātēm parādījās pēc tam, kad augusta vidū Londonas debesīs bija manāms dirižablis ar izpildītāja logo un uzrakstu «2014». Jauna albuma izdošanu veicināja fanu izveidotā kampaņa platformā «Kickstarter». Fani sāka vākt līdzekļus, lai iegādātos neizdoto studijas disku «Caustic Window». Tas, pēc Džeimsa vārdiem, licis viņam aizdomāties, ka pasaulē vēl ir cilvēki, kam viņa daiļrade ir vajadzīga.

Pēdējais un šobrīd pēdējais Aphex Twin albums «Drukqs» tika izdots 2001. gadā.

 
Grupas "Future Islands" koncerts festivālā "Positivus"
Grupas "Future Islands" koncerts festivālā "Positivus" Foto: TVNET

9. Future Islands «Singles»

Grīnvilā dibinātais, bet Baltimorā mājojošais sintpopa, indīmūzikas trio «Future Islands» muzicē jau gandrīz desmit gadus (oficiāli kopš 2006., taču paši mūziķi citos projektos kopš 2003. gada), ar katru albumu slīpējot savu skanējumu un iegūstot arvien jaunus cienītājus. Taču tikai tagad, kad (25. martā) dienas gaismu ieraudzījis ansambļa ceturtais studijas darbs «Singles» (tā nav singlu izlase), par šo savdabīgo kolektīvu sāk runāt arvien skaļāk.

Vīrus šovasar redzējām «Positivus» festivālā.

 
FKA Twigs
FKA Twigs Foto: Publicitātes foto

8. FKA Twigs «Lp1»

FKA Twigs ir dziedātājas un dejotājas Talijas Debretas Bārnetas projekts, kas iekarojis mūzikas kritiķu simpātijas. Dziedātājas debijas albums tika nominēts prestižajai «Mercury» balvai.

 
Foto: Publicitātes foto

7. Sharon Van Etten «Are We There»

Amerikāņu dziedātāja Šārona Vanetena (Sharon Van Etten) šogad laidusi klajā ceturto studijas ierakstu «Are We There». Portāls «Metacritic», kurš apkopo pasaules lielāko mūzikas izdevumu recenzijas un to vērtējumus, salicis kopā aptuveni 40 dažādus profesionāļu sarakstus, sniedzot puslīdz objektīvu ieskatu par šā gada vērtīgākajiem mūzikas ierakstiem. Vanetenas albums saņēmis 86 punktus no 100.

 
Foto: Publicitātes foto

6. St. Vincent «St. Vincent»

Anija Klārka (Annie Clark) jeb «St. Vincent», kas savulaik muzicējusi ar daudzgalvaino Teksasas orķestri «The Polyphonic Spree» un vēlāk bijusi dziesminieka Sufjana Stīvensa (Sufjan Stevens) pavadošās grupas ģitāriste, jauno albumu ierakstījusi kopā ar pieredzes bagāto producentu Džonu Kongletonu (John Congleton). Izskatās, ka šī sadarbība bijusi ļoti veiksmīga. Arī žurnāla «Mojo» top10 atrodams šis albums, bet «NME» to pasludinājis par gada ierakstu!

 
Foto: Publicitātes foto

5. Beck «Morning Phase»

Beks Hansens, kuru daudzi no jums atminas kā deviņdesmito gadu diskotēku grāvēja «Loser» autoru, savos 43 gados šogad laidis klajā vienu no saviem labākajiem albumiem «Morning Phase». Katra dziesma šajā platē izskan kā nopulēts dimants.

 
Foto: Publicitātes foto

4. Manic Street Preachers «Futurology»

Velsas alternatīvās rokmūzikas grupa «Manic Street Preachers», kas divreiz paviesojusies arī Salacgrīvas festivālā «Positivus» (2012. un 2008. gadā), šogad klajā laidusi divpadsmito studijas albumu «Futurology».

 
Foto: facebook.com/Damonalbarnofficial

3. Damon Albarn «Everyday Robots»

«If you're lonely, press play,» savā pirmajā (ja neskaita demo vinilu «Democrazy») soloplatē «Everyday Robots» dzied 46 gadus vecais «Blur» un «Gorillaz» (un daudzu citu projektu) līderis Deimons Olbārns (Damon Albarn). Tiesa, pats Deimons šo ierakstu īsti nevēlas dēvēt par soloalbumu («Tas izklausās ļoti vientuļi - solo»). «Esmu radījis daudz albumu, šim vienkārši ir virsū mans vārds,» viņš skaidro.

 
Foto: Publicitātes foto

2. Alt-J «This is All Yours»

«Alt-J» debijas albums «An Awesome Wave» 2012. gadā saņēma Lielbritānijas prestižo mūzikas balvu «Mercury». Ar jauno albumu «This is All Yours» puiši devušies eksperimentu virzienā. Kritiķu domas dalās, bet «Q» kritiķi acīmredzami ir sajūsmā.

 
Foto: Publicitātes foto

1. The War On Drugs «Lost In The Dream»

TVNET jau rakstījām, ka Adama Grendusīla (Adam Granduciel) vadītās grupas «The War on Drugs» trešais albums «Lost In The Dream» ir pārsteidzoši spēcīgs un skanīgs. To novērtējuši arī «Mojo» kritiķi - 2. vieta gada topā, bet NME šo plati ierindojuši 3. vietā.

Par šo plati detalizētāk lasi TVNET apskatā šeit:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu