Kristīne Opolais un Andris Nelsons piedalīsies Nobela prēmijas laureātu godināšanas koncertā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Nobela prēmijas laureātu godināšanas koncertā, kas notiks 8.decembrī Stokholmā, muzicēs Kristīne Opolais un Andris Nelsons.

Nobela prēmijas piešķiršanas nedēļā tradicionāli notiek klasiskās mūzikas koncerts, kurā šogad Zviedrijas Karalisko filharmonijas orķestri diriģēs Andris Nelsons, bet kā soliste līdzās izcilajam zviedru trompetistam Hokanam Hardenbergeram uzstāsies soprāns Kristīne Opolais.

Koncertā izskanēs vēstules skats no Pētera Čaikovska operas «Jevgeņijs Oņegins», Rolfa Martinsona koncerts trompetei un orķestrim «Bridge», kā arī Ludviga van Bēthovena 7.simfonija.

Prestižais Nobela prēmijas laureātu godināšanas koncerts šogad notiks desmito reizi, tas pulcē Nobela prēmijas laureātus, Zviedrijas karalisko ģimeni un viesus. Iepriekšējos gados koncertos uzstājušies tādas izcilas mūzikas pasaules personības kā Rikardo Muti, Kristofs Ešenbahs, Jozefs Kalleja, Džošua Bells, Marta Argeriča, Vladimirs Aškenazi, Lan Lans, Sakari Oramo, Jurijs Temirkanovs, Džons Eliots Gārdiners, Renē Fleminga, Andžela Georgiu, Jo Jo Ma un citi.

Koncertu translēs Zviedrijas radio un televīzija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu