Aprīlī Rīgā uzstāsies «Example» (koncerts atcelts)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Koncertzālē «Palladium» 11. aprīlī kopīgu performanci sniegs elektroniskās mūzikas izpildītājs «Example» un DJ «Wire», informēja «L Tips Agency» mārketinga vadītāja Maija Tomkalne. Šo abu mūziķu un producentu sadarbība sākās 2008.gadā, bet kopš 2011.gada viņi bieži uzstājas kopā.

(koncerts atcelts)

Kā stāsta pats «Example» - īstajā vārdā Eliots Džons Glīvs -, viņš sāka repot jau koledžas gados, jo īsti nav padevies neviens sporta veids, bet ļoti patikuši tādi izpildītāji kā «Wu-Tang Clan» un «Snoop Dogg». Pēc kinorežijas studiju beigšanas Londonas Universitātē viņš kādu laiku iesaistījās dažādos filmēšanas projektos, bet tad nolēma pievērsties mūzikai.

Plašāku atpazīstamību «Example» sev nodrošināja ar otro studijas albumu «Won't Go Quietly», kas sasniedza ceturto vietu Lielbritānijas albumu topā. Bet par īstu izrāvienu kļuva viņa trešais albums «Playing In The Shadows», kura divi singli - «Changed The Way You Kiss Me» un «Stay Awake» - sasniedza ne tikai britu topa virsotnes, bet kļuva ļoti populāri arī citur Eiropā un Austrālijā. Par singlu «Changed The Way You Kiss Me» izpildītājs tika nominēts «BRIT Awards» balvai.

Pēdējais «Example» albums «Live Life Living» iznāca šā gada jūlijā. Kādā intervijā mākslinieks atklāja, ka tā saturu ietekmējušas tādas grupas kā «The Prodigy», «Faithless», «Underworld» un «Chemical Brothers».

«Example» producenta un komponista talants neaprobežojas tikai ar savu paša daiļradi. Viņš aktīvi sadarbojas ar virkni citu mākslinieku. 2011. gadā dīdžejs un producents Kalvins Harriss izdeva savu trešo albumu «18 Months». Tajā iekļautā kompozīcija «Will be Coming Back», kas veidota kopā ar «Example», sasniedza britu topa otro vietu, kā arī iekļuva «Billboard Hot 100». «Example» ir autors britu grupas «The Wanted» dziesmai «Chasing The Sun», kas 2012. gadā Lielbritānijas singlu topā arī sasniedza otro vietu.

Liekot lietā filmu režisora iemaņas, «Example» ir uzņēmis vairākus klipus saviem sacerējumiem. Piemēram, filmējot materiālu dziesmai «What We Made», viņš apmeklēja Černobiļas atomelektrostacijas katastrofas skarto apvidu. Šokēts par tur redzēto, viņš teicis: «Nedomāju, ka kaut viens, kas šeit pabijis, varētu atbalstīt kodolenerģiju.» Acīmredzot kino joma viņam joprojām ir ļoti tuva, jo kādam Austrālijas medijam «Example» atklāja: «Ar mūziku plānoju nodarboties vēl gadus piecus un tad atkal pievērsīšos filmēšanai. Priekšroku dotu šausmu filmām un trilleriem.»

DJ «Wire» - pilnajā vārdā Semjuels Vaiers - karjeru sāka kā radio dīdžejs un pamazām pievērsās arī producēšanai un kompozīciju sacerēšanai. 2008. gadā, laikā, kad viņš sadarbojās ar «Chase&Satus», DJ «Wire» iepazinās ar «Example». Rezultātā DJ «Wire» producēja vairākas «Example» albuma «Won't Go Quietly» kompozīcijas. Dažus gadus vēlāk viņš remiksēja «Kids in Glass Houses», «Liquid» un Elijas Gouldingas dziesmas. Viņa paša sacerējums «Tales From The Crypt» tika iekļauts «Snoop Dogg» albumā «Throw Your Dubs Up». Kopš 2011. gada DJ «Wire» bieži uzstājas kopā ar «Example».

Biļetes uz abu mākslinieku performanci nopērkamas «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās un mājaslapā «www.bilesuserviss.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu