Slavenības izsaka līdzjūtību par Džo Kokera nāvi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules mūzikas zvaigznes izteikušas līdzjūtību par britu dziedātāja Džo Kokera aiziešanu no dzīves 70 gadu vecumā. Angļu roka un blūza dziedātājs Džo Kokers mira no plaušu vēža.

Leģendārās grupas «The Beatles» bijušais dalībnieks Pols Makartnijs sacīja, ka Kokers esot «nesis šai pasaulei ļoti daudz».

Kokers, kurš kādreiz strādāja par gāzvadnieku, iesāka karjeru 60.gados Šefīldas bāros un klubos. Viņš kļuva slavens 1968.gadā, kad viņa izpildītā bītlu dziesmas «With A Little Help From My Friends» versija sasniedza mūzikas topu pirmo vietu. Pēc gada viņš izpildīja dziesmu slavenajā Vudstokas festivālā Ņujorkas štatā, ASV.

Makartnijs sacīja, ka būšot mūžam pateicīgs Kokeram par to, ka viņš pārvērtis «With A Little Help From My Friends» soulmūzikas himnā. «Es viņu pazinu ilgus gadus,» atceras dziedātājs. «Viņš bija lāga puisis, un man bija ļoti žēl uzzināt, ka viņš slimo. Es ļoti skumu, kad izdzirdēju par viņa aiziešanu.»

«Viņš bija lielisks puisis, kurš nesa šai pasaulei ļoti daudz. Mums viņa ļoti pietrūks,» norādīja Makartnijs.

Līdzjūtību izteica arī otrs atlikušais eksbītls Ringo Stārs. «Ardievu un lai Dievs tevi svētī, Džo Koker,» viņš tvītoja.

«Mēs tevi vienmēr esam mīlējuši, un mums tevis vienmēr pietrūks,» raksta rokgrupas «Aerosmith» līderis Stīvs Tailers. «Dusi Dieva mierā, Džo Koker.»

Tikmēr rokgrupas «Yes» taustiņinstrumentālists Riks Veikmens nodēvēja Kokeru par «sensacionālu». «Viņa balss bija unikāla,» teica Veikmens, kuru ar Kokeru saistīja tuva draudzība.

«Džo Kokers ir miris,» tvītoja dziedātājs Braiens Adamss. «Dusi mierā, draugs, tu biji starp visu laiku labākajiem rokmūziķiem.»

Savukārt ierakstu kompānijas «Sony Music Entertainment» izpilddirektors Edgars Bergers sacīja, ka Kokers esot bijis «viens no pieticīgākajiem cilvēkiem, ko jebkad esmu saticis». Viņa balss «vienmēr paliks mūsu atmiņās», viņš teica.

Kokera duets ar dziedātāju Dženiferu Varnsu «Up Where We Belong» no filmas «An Officer and a Gentleman» 1983.gadā ieguva «Grammy» un ASV Kinoakadēmijas balvu. 2011.gadā viņš tika iecelts bruņinieka kārtā.

Kokers savas ilgās karjeras laikā izdevis 23 studijas albumus. Viņš mitinājās Kolorādo, ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu