Edu Šīranu pirmdien «iesildīs» optimists Raiens Kīns

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Menedžments informē, ka jaunais talants Raiens Kīns (Ryan Keen) izvēlēts par Eda Šīrana Eiropas tūres «iesildītāju». Tas attiecas arī uz koncertu 16. februārī Arēnā Rīga. «Man ir tik daudz, ko jums teikt,» uzsver Raiens savā kompozīcijā «Orelia». Un tā ir taisnība – šim dziesminiekam un virtuozajam ģitāristam ar siltas elpas piestrāvoto balsi sakrājies prāvs pārdomu un atklāsmju iedvesmots materiāls. Iespējams, ka tieši Rīgas koncertā dzirdētā un redzētā Raiena uzstāšanās kļūs par grūdienu, lai uzmanīgāk iepazītu viņa daiļradi.

Raiens Kīns piedzima 1987. gadā un 8 gadu vecumā sāka mācīties ģitārspēli. Pēc skolas beigšanas viņš Vestminsteras Universitātē mācījās mūzikas menedžmenta zinības. Studiju laikā no sirdslēkmes nomira viņa labākais draugs, un tas, pēc Raiena apgalvojuma, kļuva par būtisku dzinuli ķerties pie dziesmu sarakstīšanas: «Es sapratu, cik dzīve tomēr ir trausla un īsa. Pirms tam vienmēr biju kautrīgs, lampu drudža nomocīts indivīds, bet tagad biju pārliecināts, ka, jā, es vēlos pamēģināt!»

Tā jau universitātes laikā viņš sāka sacerēt dziesmas, ar kurām uzstājās pats un kuras piedāvāja citiem mūziķiem.

2010. gadā viņš saraksta un pats izdod debijas minialbumu «Aiming For The Sun», kurā ir četras kompozīcijas. Pārdodot dažus simtus disku, Kīnam izdodas pievērst ierakstu industrijas uzmanību un iegūt līgumu ar lielāko neatkarīgo mūzikas izdevniecību «Imagem».

Gadu vēlāk viņam pirmo reizi piedāvā doties koncertturnejā kopā ar Edu Šīranu. Par spīti rokas savainojumam un ilgstošām sāpēm viņš šādu izdevību nedrīkst laist garām un rezultātā iegūst zināmu atpazīstamību.

2012. gadā iznāk jau profesionāli sagatavots un izplatīts Raiena Kīna minialbums «Focus». Šis ieraksts kļūst par viņa biļeti uz virkni vasaras festivālu, kuri ļauj būtiski paplašināt viņa cienītāju loku. Turklāt «Focus» tituldziesmas video saņem Limelight Video balvu.

2013. gada septembrī iznāk Raiena Kīna pilnapjoma debijas albums «Room For Light». Tas saņēmis atzinīgas atsauksmes gan no profesionālu kritiķu, gan mūzikas žurnālistu puses. Viņa sacerētāja talantu novērtējusi virkne producentu, kas aicinājuši sadarboties: The Nexus (Lana del Reja), Craze ‘n’ Hoax (Emēlija Sandē), Fink (Džons Ledžends) u.c.

«Manas dziesmas var būt introspektīvas. Jāatceras, ka uz dziesmu sacerēšanu mani pamudināja gana drūmi notikumi – drauga nāve. Tas bija smags trieciens. Bet, kas attiecas uz manām dziesmām, tajās es vienmēr cenšos raudzīties uz optimistisko dzīves pusi,» atklāj Raiens Kīns.

Ed Šīrans
Ed Šīrans Foto: Reuters/ScanPix

Atgādinām, ka patlaban pārdošanā ir nonākušas pēdējās biļetes uz Eda Šīrana koncertu. Meklējiet tās www.bilesuserviss.lv un visā «Biļešu servisa» tīklā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu