Salīdzini, vai Sems Smits aizguvis sava hita melodiju no Toma Petija!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Britu dziedātājs Sems Smits (Sam Smith) piekritis maksāt mūziķim Tomam Petijam (Tom Petty) daļu no ieņēmumiem par dziesmu «Stay With Me», kas ir līdzīga Petija 1989. gada hitam «I Won't Back Down». Avīze «The Sun» vēsta, ka Smitam un Petijam oktobrī izdevies vienoties bez tiesāšanās. Petijs un komponists Džefs Linns katrs saņems 12,5% no Smita dziesmas ieņēmumiem.

ASV Komponistu, autoru un izdevēju biedrības mājaslapā norādīts, ka «Stay With Me» galvenie autori ir Smits, Petijs, Linns un Džimijs Neips.

«Kad tika izlaists Sema singls, daudziem mūziķiem bija skaidrs, ka starp abām dziesmām ir daudzas līdzības,»

atklāja anonīms informācijas avots. «Kad tas tika norādīts Sema komandai, viņi nestrīdējās, bet piedāvāja sadalīt ienākumus.»

«Tas nebija apzināti. Mūziķi bieži iedvesmojas cits no cita. Sems un viņa komanda bez kurnēšanas uzņēmās atbildību, kad tas bija vajadzīgs,» uzsver informācijas avots.

Līdz šim pārdoti gandrīz četri miljoni singla «Stay With Me» kopiju.

Dziesma pretendē uz divām «Grammy» balvām par labāko popmūzikas dziesmu un gada labāko ierakstu.

Smits ir vienīgais izpildītājs, kam 2014. gadā izdevās pārdot miljonu albuma «In The Lonely Hour» eksemplāru gan Lielbritānijā, gan arī ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu