«Dream Koala» atklās Ventspils teātra nama «Jūras vārti» Jauno zāli

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

13. februārī Ventspils teātra namā «Jūras vārti» tiks atklāta Jaunā zāle, kas būs vieta dažādām kultūras norisēm - vietējo un ārvalstu mūziķu koncertiem, teātra un dejas izrādēm, kino un citiem pasākumiem, informēja SIA «Kurzemes filharmonija» mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Lācberga.

Jaunā zāle atradīsies kādreizējā naktskluba «Diva Lounge» telpās, kas kopš pagājušā gada nogales piedzīvo pārmaiņas un tiek pielāgotas jaunas un atšķirīgas darbības koncepcijas ieviešanai. Plānots, ka Jaunā zāle kļūs par norises vietu dažādu žanru koncertiem, kas iepriekš notikuši uz «Jūras vārtu» lielās skatuves, mazo formu teātra un laikmetīgās dejas izrādēm, kino un cita satura kultūras un izklaides pasākumiem.

Jaunās zāles atklāšana notiks 13. februārī plkst.20 ar Berlīnes mūziķa Dream Koalas un pašmāju apvienības «Kasetes» koncertu.

Ar skatuves vārdu Dream Koala pazīstams 20 gadus vecais elektroniskās mūzikas mākslinieks Indi Fereira Da Silva. Brazīļu izcelsmes mūziķis dzimis Parīzē, taču nu jau vairāk nekā gadu par savu mājvietu izvēlējies Berlīni. Viņa daiļradē apvienotas elektronisko mūzikas instrumentu radītas ritma sekcijas ar ģitārspēli un delikātā falsetā izpildītu dziedājumu.

Koncertu Ventspilī ievadīs brāļu Rūdolfa un Kārļa Zagorsku pirms dažiem gadiem Vaidavā aizsāktais projekts «Kasetes», kas pašlaik kļuvis par kvartetu. Mūziķi, kuri radošo iedvesmu smeļas pagājušā gadsimta 80.gadu elektroniskajā mūzikā, plašāku klausītāju uzmanību izpelnījās pēc uzvaras grupas «Satellites LV» rīkotajā dziesmu remiksu konkursā.

Par dejām vakara noslēgumā rūpēsies dīdžejs Kārlis Ķilkuts.

Teātra nams «Jūras vārti» izveidots 2009. gadā pēc vērienīgas 1976. gadā celtā bijušā kultūras nama «Jūras vārti» rekonstrukcijas. Lai tas pārtaptu par mūsdienīgu kultūras pasākumu norises vietu, rekonstrukcijas gaitā tika veikta pilnīga vecās ēkas pārbūve. Teātra namā notiek dažāda žanra teātra, operas un baleta izrādes, mūzikas un deju koncerti un tematiski pasākumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu