Brutālie «Napalm Death» izdod plati par mūsdienu verdzību

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Leģendārie angļu grindcore pamatlicēji - grupa «Napalm Death» laidusi klajā (26. janvārī) piecpadsmito studijas albumu «Apex Predator – Easy Meat», kuru ļoti atzinīgi novērtējuši mūzikas kritiķi. Mūzikas portāls «Metacritic», kurš apkopo pasaules lielāko mūzikas izdevumu recenzijas un to vērtējumus, jaunajam ierakstam piešķīris 92 punktus no 100.

Albums seko 2012. gadā izdotajam albumam «Utilitarian» un pieskaras mūsdienu pasaules cilvēku verdzības tēmai.

2013. gadā Bangladešas galvaspilsētas Dhakas nomalē sagruva komerciāla astoņstāvu ēka «Rana Plaza», kuras gruvešos gāja bojā vismaz 82 cilvēki. Šis traģiskais notikums iedvesmoja grupas solistu Bārniju Grīnveju (Barney Greenway) jauno albumu veltīt šai tēmai.

«Daudzi uzskata, ka verdzība ir atrodama tikai vēstures grāmatās, taču, ja ieskatās, tā eksistē dažādās formās arī šodien,»

viņš komentē.

«Apex Predator» simbolizē mūsdienu vergturus, bet «Easy Meat» - vergus.

Par grupu

«Napalm Death» dibināta 1982. gadā Birmingemā, vairākus pirmos savas pastāvēšanas gadus pieturējās pie jau pārbaudītajiem un atstrādātajiem «heavy metal» standartiem, taču 80. gadu vidū savā mūzikā sāka iepīt «thrash metal» un «hardcore» elementus, kas tai laikā bija kas nedzirdēts.

Galu galā eksperimenti vainagojās ar īpatnēja, līdz šim nebijuša mūzikas stila rašanos, ko varētu raksturot kā īsu ekstrēmas skaņas triecienu, tas savukārt papildināts ar dēmonisku balsi un sociāli politiskiem tekstiem. Šo stilu grupa nosauca par grindcore.

2007. gada 22. janvārī grupa uzstājās Rīgā klubā «Melnā piektdiena».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu