«The Charlatans» izdod plati, kas veltīta mirušajam bundziniekam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mančestras apvienība «The Charlatans» savas pastāvēšanas laikā ir piedzīvojusi vairākus traģiskus brīžus. 1997. gadā, ierakstot savu meistarplati «Tellin' Stories», grupa traģiskā autoavārijā zaudēja taustiņinstrumentālistu Robu Kolinsu (Rob Collins), savukārt pavisam nesen - 2013. gadā 44 gadu vecumā mira bundzinieks Džons Brūkss (Jon Brookes). 2010. gadā mūziķim tika atklāts smadzeņu audzējs. Tieši viņam arī veltīts jaunākais grupas albums «Modern Nature».

12. studijas albums «Modern Nature» (klajā nāca 26. janvārī) ir pirmais grupas ieraksts, kopš Brūksam 2010. gadā tika atklāts audzējs. Pēc skarbās diagnozes, vairākām operācijām viņš turpināja muzicēt, radot jaunas dziesmas. Lielākā daļa no tām dzirdama arī jaunajā platē. Ievadošā «Talking in Tones» ir solista Time Bērdžesa (Tim Burgess) veltījums mirušajam draugam - grupas līdzdibinātājam.

Jāpiebilst, ka starplaikā starp šo un iepriekšējo grupas albumu Bērdžess klajā laida memuārus un jaunu soloalbumu.

Ierakstā bungas iespēlējuši kolēģi no citām grupām - Pīts Salisburijs (The Verve), kas grupai palīdz arī koncertos, Stīvens Moriss (New Order) un Gabriels Garnseijs (Factory Floor).

Jaunā plate nav grūtsirdīga, tieši pretēji - viegla, madčestras (madchester) skanējumam raksturīga, ar vieglu septiņdesmito gadu soula piesitienu. Mūzikas kritiķi ierakstam veltījuši atzinīgus vārdus, pieminot, ka, iespējams, «Modern Nature» ir viens no labākajiem ierakstiem grupas 25 gadu ilgajā pastāvēšanas laikā.



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu