Latvijā ar diviem koncertiem uzstāsies aborigēns Frenks Jamma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Koncertaģentūra «LiveFest» paziņo, ka 7. maijā kultūras namā «Berģi» un 8. maijā Vidzemes koncertzālē ar koncertiem uzstāsies Austrālijas aborigēnu izcelsmes mūziķis Frenks Jamma (Frank Yamma).

Austrālijā dzimušais dziedātājs un dziesmu autors Frenks Jamma tiek atzīts par mūziķi, kurš spēj izvirpināt dzīves smagās emocijas savās dziesmās, tajā pašā laikā izdzīvot tās savos skaņdarbos. Frenka svaigākais albums «Countryman» (Lauku vīrs) ir pirmais izdevums jaunajai izdevniecībai «Wantok Musik Label», kas koncentrējas uz tās unikālās mūzikas izdošanu, kas nāk no konkrētā reģiona.

«Šis ir ieraksts, ko Frenkam patiešām vajadzēja izveidot,» saka Deivids Brīdijs (David Bridie) par Frenka Jammas albumu «Countryman». «Šis ir ieraksts, kas liks «baltajai» Austrālijai saprast, ko iezemiešu Austrālija zina par Frenku.» Viņš ir muzikāls brīnums, mākslinieks ar balsi, kas pilna intensitātes un emociju. Šis vīrs varbūt nāk no atšķirīgākas Austrālijas, bet viņa mūzika ir pieejama visiem un tā arī spēj piesaistīt ļaudis.»

Ierakstīts kādā mājiņā Taralgā, netālu no Goulburnas, Frenka Jammas ilgi gaidītais albums «Countryman» ir izdevums, kas pilns ar lieliskām dziesmām par ilgām, par romantiku, netveramu skaistumu.

Frenks Jamma ir tradicionāls Pitjantjatjaras aborigēnu vīrietis no Austrālijas centrālā tuksneša un runā piecās valodās. Viņš ir neparasts dziesmu autors un talantīgs ģitārists, kā arī apbrīnojamas balss īpašnieks, tā ir samtaina, dziļa un skanīga. Daudzi viņu uzskata par vienu no vissvarīgākajiem dziesmu autoriem. Jamma brutāli, taču godīgi stāsta par alkohola lietošanu, kultūras degradāciju, par veco likumu cienīšanu un valsts nozīmīgumu, liekot tirpām skriet pa mugurkaulu.

Biļetes pieejamas no 13. februāra www.bilesuparadize.lv un visās «Biļešu Paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu