Rīgā uzstāsies slovēņu grupa «Laibach»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valērija Vorobjova

Prezentējot savu jaunāko albumu «Spectre», Rīgas klubā «Melnā piektdiena» 19. martā uzstāsies slovēņu industriālā roka grupa «Laibach», informēja koncerta rīkotāju pārstāvis Edgars Āboliņš. Grupa Latvijā viesosies otro reizi (pirmo reizi grupa uzstājās 2011. gadā - skat. foto).

«Laibach» ir slovēņu avangarda mūzikas grupa. To var asociēt ar industriālās un neoklasiskās mūzikas novirzieniem, kā arī «Neue Slowenische Kunst» kustību, kuru 1984. gadā tā lielā mērā sāka. «Laibach» savu darbību sāka 1980. gada 1.jūnijā Slovēnijas pilsētā Trbovljē, kas tobrīd atradās Dienvidslāvijas sastāvā. Jau kopš darbības pirmsākumiem grupa kļuvusi par vienu no spilgtākajām žanra pārstāvēm un daudzu citu populāru mūziķu, piemēram, vācu grupas «Rammstein», iedvesmas avotu.

Patlaban «Laibach» devušies ilgstošā pasaules koncertturnejā, klausītājiem prezentējot savu jaunāko albumu «Spectre», kurš idejiski turpina grupas iepriekšējā veikuma - atzinīgi vērtētā konceptalbuma «Volk» sāktās tēmas. Ar savu jauno albumu «Laibach» nonākuši sev neierastā un riskantā pozīcijā - iepriekš vienmēr apspēlējot un analizējot politiskas tēmas, taču nepozicionējot sevi kā politiski orientētu apvienību, šoreiz grupa nebaidās runāt par saviem politiskajiem uzskatiem, tādējādi, iespējams, uz visiem laikiem zaudējot savu brīvību spēlēties ar bieži pretrunīgiem un riskantiem tematiem.

Koncerts sāksies plkst.22. Biļetes nopērkamas «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās un interneta vietnē «www.bilesuserviss.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu