Somi uz Eirovīziju sūta pankus ar Dauna sindromu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Somiju pārstāvēs pankroka grupa PKN, kuras četriem dalībniekiem ir Dauna sindroms un autisms. PKN sestdien uzvarēja Somijas nacionālajā atlasē. Bukmeikeri ierindojuši grupu pie ticamākajiem Eirovīzijas uzvarētājiem. Grupa Eirovīzijas finālā, kas maijā norisināsies Vīnē, izpildīs 85 sekundes garo dziesmu «Aina Mun Pitaa».

«Cilvēkiem ar invaliditāti vajadzētu būt drosmīgākiem,» sacīja dziedātājs Kari Ālto. «Viņiem pašiem vajadzētu izlemt, ko viņi vēlas vai nevēlas.»

Grupa PKN apvienojās kāda labdarības pasākuma meistardarbnīcā. 2012. gadā par to tika uzņemta dokumentālā filma «The Punk Syndrome» («Panku sindroms»).

Dziesmā «Aina Mun Pitaa» pausta neapmierinātība ar noteikumiem, ko nākas ievērot ikdienā, piemēram, veselīgu ēšanu un mājas soļa paveikšanu.

«Mēs dumpojamies dažādos veidos, taču ne politiskā,» basģitārists Sami Helle norāda britu laikrakstam «The Guardian».

«Mums zināmā mērā izdevies mainīt cilvēku attieksmi. Daudzi cilvēki apmeklē mūsu koncertus, un mums ir daudz fanu,» viņš uzsver. «Mēs negribam, lai cilvēki balsotu par mums žēluma dēļ. Mēs nemaz tik ļoti neatšķiramies no citiem, esam parasti puiši ar garīgās attīstības traucējumiem.»

Bukmeikeri lēš, ka PKN cerības uzvarēt ir pieci pret viens. Grupa tiek uzskatīta par trešo ticamāko kandidātu uz uzvaru pēc Itālijas un Igaunijas.

Somija pēdējoreiz uzvarēja Eirovīzijas dziesmu konkursā 2006. gadā, kad to pārstāvēja smagā metāla grupa «Lordi».

Šogad dalībai Eirovīzijā no Latvijas izvirzīta dziedātāja Aminata Savadogo ar pašas sacerēto dziesmu «Love Injected».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu