Rīgā koncertēs britu dziedātāja Dilaila

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

13. maijā Daugavas koncertzālē savas Baltijas mini turnejas laikā uzstāsies jaunā britu dziedātāja Dilaila (Delilah), informē reklāmas un pasākumu aģentūras «Magic Factory of Idea Branding» pārstāvis Aivars Līpenītis. Dilaila pazīstama arī kā britu drum & bass dueta «Chase & Status» dziesmu vokāliste.

Rīgā dziedātāja ar grupu izpildīs savas oriģināldziesmas no debijas solo albuma «From The Roots Up». Turneju Baltijā nodrošina IC Concerts.

Dilaila ir pēdējo gadu viena no daudzsološākajām britu mūziķēm. Savā solo daiļradē viņa pievērsusies triphopa, soula un R&B mūzikas radīšanai un izpildīšanai, skaņdarbos dzirdamas arī dabstepa un drum & bass skaņas, bet pati mūziķe savas dziesmas sauc par tumšu, dvēselisku un melodisku popmūziku. Populārākie skaņdarbi ir «Go», «Inside My Love», «Breathe» un «Shades of Grey». Mūziķes vokālu iecienījuši elektroniskās mūzikas producenti, un viņa piedalījusies, piemēram, vienā no «Chase & Status» pazīstamākajiem skaņdarbiem «Time», ko kopā ar citām dziesmām nereti izpilda, pievienojoties dueta koncertturnejās. Tāpat mūziķe uzstājusies kopā ar Emeli Sandé, Maverick Sabre, reperi Wiley, Prince, ierakstos sadarbojusies ar Wretch 32, Plan B un citiem. Viņas mūzikas video veidojis režisors, kuru iecienījuši arī tādi popmūzikas grandi kā Bejonsē (Beyonce) un Kanje Vests (Kanye West).

Dilaila, īstajā vārdā Paloma Ayana Stoecker, uzaugusi ar mūzikas biznesu saistītā ģimenē, klavierspēli apguvusi jau bērnībā un pirmo skaņdarbu sarakstījusi 12 gadu vecumā. Viņa dzimusi Parīzē, bet saknes veidojušās no britu, nigēriešu, kubiešu, franču un spāņu senčiem. 23 gadus vecā mūziķe par saviem iedvesmotājiem sauc Ellu Ficdžeraldu (Ella Fitzgerald), grupu «Nine Inch Nails», Aliju (Aalyah), «Portishead» un citus atzītus vārdus mūzikā. Mūziķes daiļradi jau novērtējuši Lielbritānijas iedzīvotāji - vai visi viņas koncerti bijuši izpārdoti.

Mūziķe ar grupu Rīgā ieradīsies no Viļņas, savukārt jau nākamajā dienā koncertēs Tallinā. Stāvvietu un sēdvietu biļetes uz koncertu Vecrīgā pieejamas Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā.

Koncertu iesildīs dziedātāja Aija Vītoliņa (agrāk - Amber) un daudzpusīgā grupa «Very Cool People».

Informācija: www.concertsandfestivals.lv.

Dilailas turneju Baltijā piedāvā IC Concerts, kas koncertu apmeklētājus Latvijā un kaimiņvalstīs jau priecēja ar britu dziedātāja James Arthur turneju un citiem koncertiem, savukārt šajā pavasarī aicina arī uz Eirovīzijas rekordistes Loreen un ukraiņu puišu grupas Kazaky koncertiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu