«Pink Floyd» ģitārists izlaidīs soloalbumu un dosies turnejā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Britu mūziķis Deivids Gilmors (David Gilmour) plāno izdot soloalbumu tikai dažus mēnešus pēc tam, kad klajā nāca progresīvā roka grupas «Pink Floyd» pirmais albums (tas ierakstīts albuma «Division Bell» sesiju laikā) pēc 20 gadu pārtraukuma. 68 gadus vecais Gilmors trešdien savā mājaslapā paziņoja, ka izdošot jaunu albumu un došoties koncertturnejā uz «dažām no pasaules skaistākajām pilsētām un vietām».

Turneja aizsāksies septembrī 2000 gadu vecajā Pulas amfiteātrī Horvātijā. Viņš uzstāsies vēl vairākās citās Romas impērijas laika celtnēs Francijā un Itālijā, bet pēc tam dosies uz Vāciju un Lielbritāniju. Pavisam paredzēti astoņi koncerti.

Gilmors līdz šim izdevis trīs soloalbumus, no kuriem pēdējais «On an Island» palika uzticīgs «Pink Floyd» psihedēliskajam stilam, taču bija vairāk instrumentāls.

Gaidāmā albuma tapšanā piedalījies poļu komponists Zbigņevs Preisners, kā arī folkroka mūziķi Deivids Krosbijs un Greiems Nešs.

Gilmors un «Pink Floyd» bundzinieks Niks Meisons pagājušā gada novembrī izlaida albumu «The Endless River». Albumu galvenokārt sacerēja taustiņinstrumentālists Ričards Raits, kurš nomira 2008. gadā. Gilmors un Meisons sacīja, ka tas būšot pēdējais «Pink Floyd» albums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu