Vācijas pārstāvis uzvar, bet tad atsakās piedalīties Eirovīzijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Vācu dziedātājs uzreiz pēc uzvaras Eirovīzijas nacionālajā atlasē paziņojis, ka atsakās no dalības dziesmu konkursā. 28 gadus vecais Andrēass Kīmmerts (Andreas Kümmert) ceturtdienas vakarā cīnījās par iespēju pārstāvēt Vāciju šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā un uzvarēja, iegūstot vairākus miljonus skatītāju balsu.

Taču Kīmmerts atteicās no dalības Eirovīzijā. «Es neesmu tādā stāvoklī, lai varētu pieņemt šo balsojumu,» viņš teica televīzijas tiešraidē.

Viņa paziņojums satrieca gan skatītājus, gan pasākuma rīkotājus. «Mēs stāvējām ar vaļā mutēm,» sacīja televīzijas kanāla ARD pārstāvis Tomass Šreibers. Viņš piebilda, ka Kīmmerts pats esot gribējies piedalīties nacionālajā atlasē.

Kīmmerta ierakstu kompānija «Universal» sacīja, ka blūza dziedātājs neesot varējis izturēt dzīvi starmešu gaismā. «Viņš atdeva sevi visu, taču kādā brīdī saprata, ka nespēj tikt ar to galā,» norāda kompānijas pārstāvis Zigijs Šullers.

Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas šogad norisināsies Vīnē, Vāciju pārstāvēs otrās vietas ieguvēja Anna Sofija ar dziesmu «Black Smoke».

24 gadus vecā dziedātāja dzimusi Londonā, taču studēt aktiermākslu devusies uz Ņujorku, kur sāka sacerēt dziesmas un uzstāties bāros.

Viņa norādīja, ka Kīmmerta lēmumu esot jāciena. «Es uzskatu, ka bija ļoti drosmīgi tobrīd ieklausīties savā sirdī,» viņa teica.

Eirovīzija ir viens no populārākajiem dziesmu konkursiem pasaulē, kura finālu ik gadu noskatās apmēram 180 miljoni cilvēku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu