Dzintaru koncertzālē uzstāsies grupa «Smokie»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

19. jūnijā, Dzintaru koncertzālē notiks grupas «Smokie» koncerts «50 Years In Rock», informēja koncerta organizatoru pārstāvis Ļevs Berezins. Viņš pastāstīja, ka šī gada februārī ir tieši pusgadsimts kopš pirmā grupas koncerta.

Sākotnēji grupas nosaukums bija «The Yen», tad «The Sphynx» un vēlāk «Essence». Grupa tika izveidota 1963. gada oktobrī, pēc Rona Kelija un Alana Silsona tikšanās «Mura» mūzikas veikalā Bredfordā. Divas dienas vēlāk viņiem pievienojās Kriss Normens. Veselu gadu viņi pavadīja mēģinājumos, meklējot piemērotu basa spēlētāju, un tikai 1965. gada sākumā ar Terija Atlija ierašanos sastāvs bija sakomplektēts pilnībā un februārī grupa sniedza savu pirmo koncertu Birkenšova skolā.

Pagāja vēl desmit gadu, lai sasniegtu augstāko virsotni mūzikā. Grupas hiti - «If You Think You Know How to Love Me», «Don't Play Your Rock 'n' Roll to Me», «Something's Been Making Me Blue», «Wild Wild Angels», «I'll Meet You At Midnight», «Living Next Door to Alice», «Lay Back in the Arms of Someone», «Needles and Pins» un «Stumblin' In» - padarīja viņus pazīstamus visā pasaulē.

Eiropā grupa «Smokie» joprojām ir viena no populārākajiem britu grupām. Savas karjeras laikā grupa ir saņēmusi iespaidīgu kolekciju, sudraba, zelta un platīna diskus. Albumi tikuši pārdoti miljonos kopiju visā pasaulē.

Biļetes pieejamas visās «Biļešu servisa» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu