Kendriks Lamārs iekaro britu albumu topu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Amerikāņu reperis Kendriks Lamārs (Kendrick Lamar) ar albumu «To Pimp A Butterfly» iekarojis Apvienotās Karalistes albumu topa 1. vietu, ziņo «nme.com».

Albums jau iznākšanas brīdī sasniedza globālu straumēšanas rekordu. Pirmajā dienā to pakalpojumā «Spotify» noklausījās 9,6 miljoni cilvēku. Tāpēc nav brīnums, ka ieraksts iekarojis britu topu, tiesa, apsteidzot 2. vietas ieguvēju Semu Smitu (Sam Smith) par nieka 572 vienībām.

«To Pimp A Butterfly» seko 2012. gada platei «Good Kid, MAAD City».

Tikmēr 3. vietā britu mūziķis, savulaik populārās grupas «Dire Straits» līderis Marks Noflers (Mark Knopfler) ar jaunu dziesmu albumu «Tracker». Albums seko 2012. gada darbam «Privateering» un tapis Noflera godalgotajā «British Grove Studios» Rietumlondonā, un to līdzproducējis viņa ilggadējais kolēģis Gajs Flečers (Guy Fletcher).

«Albuma nosaukums pie manis atnāca brīdī, kad centos izsekot daudzajiem gadu desmitiem, kas pagājuši,» skaidro Noflers. «Izsekot cilvēkiem, vietām, pagātnes notikumiem.»

Kā viesmūziķi piedalās jau labi pazīstamie skotu multiinstrumentālists Džons Makkaskers (John McCusker), Maiks Makgoldriks (Michael McGoldrick), akordeonists Fils Kaninghems (Phil Cunningham), kā arī Nešvilas sesiju basģitārists Glens Vorfs (Glenn Worf), bundzinieks Ians Tomass (Ian «Ianto» Thomas), saksofonists Naidžels Hičkoks (Nigel Hitchcock), trompetists Toms Velšs (Tom Walsh) un kanādiešu grupas «The Wailin’ Jennys» dziedātāja Ruta Mūdija (Ruth Moody).

Atgādinām, ka 2005. gada 8. maijā Marks Noflers uzstājās arī Rīgā, Ķīpsalas hallē.

Nesenais Rīgas viesis Eds Šīrans ar «x» numur 4, savukārt 69 gadus vecais ziemeļīru dziesminieks Van Morisons, kas laidis klajā jaunu duetu albumu, kurā ieskaņojis dziesmas kopā ar Maiklu Bublē (Michael Bublé), nelaiķi Bobiju Vomaku (Bobby Womack) un daudziem citiem, numur 5.


Singlu topā otro nedēļu pēc kārtas Sema Smita un Džona Ledženda balāde «Lay Me Down».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu