Iepazīsties tuvāk ar «Weekend Festival Baltic» zvaigznēm

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovasar no 6. līdz 8. augustam tepat aiz stūra, Pērnavā, notiks «Weekend Festival Baltic». Šis festivāls ir pirmais šāda apjoma un formāta festivāls Baltijā. Tā organizatori sola tādus elektroniskās mūzikas grandus kā Deivids Geta (David Guetta), Hardwell, Tiesto, Example. Ar šo rakstu gan vēlos lasītājus iepazīstināt ar ne tik populāriem elektroniskās mūzikas mūziķiem, producentiem, autoriem, kas augustā apciemos Pērnavu.

Vēlos vērst uzmanību gan uz jaunām zvaigznēm, kas tikai pēdējo divu gadu laikā parādījušās pie mūzikas apvāršņa, piemēram, Robins Šulcs (Robin Schulz), Felix Jaehn, gan arī uz tādiem mūziķiem kā Netsky, Sub Focus, Chase & Status, kuru mūzika pirms daudziem gadiem tika baudīta «uz repeat» (uz atkārtot - no angļu val.) stundām no vietas. Pie apraksta pievienošu arī mūzikas fragmentus, kaut gan jāatzīst, ka praktiski visiem šiem mūziķiem izvēlēties «labāko» un «ikoniskāko» darbu nebūs nemaz tik viegli. Lielākā daļa šo autoru ir mūs priecējuši ar vairākiem kvalitatīviem elektroniskās mūzikas gabaliem. Šī nav mūzika, kas uzdzen miegu, šī nav mūzika, ko jāliek fonā kā radio. Šī ir tāda mūzika, kas liek mums sajust enerģijas un emocionāli uzlādē.

Robin Schulz

Aptuveni pirms gada pasauli pāršalca kāda jauna dīdžeja remiksa versija vācu repera Mr. Probz dziesmai «Waves». Šo dziesmu remiksēja jauneklis vārdā Robins Šulcs. Dziesma kļuva populāra, iekaroja radio ēterus visā pasaulē, galvenokārt Eiropā. To varētu saukt par pirmo metru, ko Robins Šulcs atripināja uz sava sarkanā paklāja. Šis 27 gadus vecais dīdžejs nāk no Vācijas. Drīz apritēs desmit gadi, kopš viņš darbojas pie pults, sākotnēji atskaņojis Richie Hawtin, Booka Shade, Sven Vath, M gabalus, kas tehno un minimal tehno cienītājiem nav sveši. No šiem māksliniekiem arī iedvesmojies pats Robins Šulcs, bet, producējot pats savus darbus, noenkurojies pie mūsdienās populārā deep house (no angļu «dīphauss», mūzikas žanra atvasinājums no hausmūzikas žanra). «Waves» bija pirmais pasaulē populārais darbs, drīz pēc tā Šulcs sāka izlaist jaunus darbus citu pēc cita, 2014. gadā iznāca «Sun Goes Down», «Prayer in C», «Willst Du» (skat. video). 2014. gada otrā pusē iznāca arī albums «Prayer», kur ir arī šīs visas iepriekš minētās dziesmas.

Felix Jaehn

Otrs mūziķis, kas uzstāsies uz festivāla Weekend Festival Baltic skatuves šovasar, ir Fēlikss Jāns. Arī šis mākslinieks nāk no Vācijas. Jāteic, ka Fēliks Jāns ir ne tikai gados jaunāks par aroda kolēģi Robinu Šulcu, bet arī mūzikas vēsture - salīdzinoši nesena. Jāns ir dzimis 1994. gadā, tas nozīmē, ka pašlaik viņam ir 21 gads. Tiktāl Jāns mūs priecē ar saviem saulainajiem hausmūzikas remiksiem, kas pēc aranžijas manieres ir ar vasarīgu, vieglu noskaņu. Fēliksa Jāna daiļrade, šķiet, jāklausās nevis klubā, bet gan pludmalē vai brīvdabas pasākumā. 2014. gadā Jāns debitēja ar jamaikiešu regeja mūzikas izpildītāja OMI dziesmas «Cheerleader» remiksu. Piedāvājam iepazīties gan ar «Cheerleader», gan kādu mazāk populāru Fēliksa Jāna darbu «Valve», kurš tapis sadarbībā ar «De Hofnar».

Netsky

Netsky jeb Borisa Danena vārds drum and bass cienītājam ir svešs. Netsky mūzika lielāko popularitāti iemantoja ap 2010. gadu. Šis mūzikas producents nāk no Beļģijas un savus oficiālos mūziķa karjeras pirmsākumus datē ar 2009. gadu, jāsaka, ka Netsky popularitātes attīstība notika visai strauji, viņš diezgan ātri uzrunāja drum n bass mūzikas auditoriju, ne tikai tāpēc, ka Netsky savā azotē pieņēma Londonas izdevniecība «Hospital Records». Tā strādā tieši ar drum n bass mūziķiem. Šī pati kompānija pārstāv arī tādus drum n bass māksliniekus kā «High Contrast», «Fred V & Grafix», kuru daiļrade tāpat kā Netsky ir ļoti enerģiska, spēcīga, uzrunājoša, emociju bagāta. Periodā, kad Netsky bija muzikāli ļoti aktīvs, populārs bija kļuvis dabsteps, Netsky veiksmīgi remiksēja angļu dabstepa mūziķa Rusko dziesmu «Everyday», kas izpelnījās atzinīgu klausītāju uzmanību. Piedāvāju noklausīties vienu no Netsky 2009. gada gabaliem un personīgu favorītu «Lost in this world», šī dziesma nav iekļauta nevienā Netsky albumā vai EP.

Chase & Status

«Chase & Status» atšķiras no visiem iepriekšējiem aprakstītajiem mūziķiem ar to, ka tas nav viens mūziķis, bet gan divi. Šī mūziķu apvienība sastāv no diviem britiem - Čeisa (Sauls Miltons) un Statusa (Vills Kenards). «Chase & Status» ir viena no veiksmīgākajām DnB žanra apvienībām, jo iekaroja populārās mūzikas auditoriju līdz ar vispasaules radio ēteriem. «Chase & Status» ir sadarbojušies un izlaiduši singlus ar Cīlo Grīnu (Cee Lo Green), Example, Rianu, Tinnie Tempah u.c. Laikā no 2006. gada līdz 2013. gadam «Chase & Status» izlaida trīs veiksmīgus albumus. Piedāvāju noklausīties divus no populārākajiem «Chase & Status» singliem Nneka «Heartbeat» remiksu un «Time», kurai piedzied britu dziedātāja Dilaila (Delilah), kurai, starp citu, drīz būs koncerts Latvijā.

Sub Focus

«Sub Focus» (Nick Douwma) ir elektroniskās mūzikas producents, kas nāk no Lielbritānijas, «Sub Focus» ir muzikāli aktīvs nu jau 12 gadus; augošu popularitāti iemantoja, sākot ar 2009. gadu, bet 2010. gadā izlaida vairākus singlus, kas iekaroja arī populārās mūzikas auditorijas uzmanību. Jāteic, ka «Sub Focus» aktīvi producēja citu mūziķu mūziku, piemēram, vienu no Example megahitiem «Kickstarts». Pats producents ir atzinis, ka viņu iedvesmo indie stila mūziķi, kas izmanto elektroniskas skaņas savā mūzikā.







KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu