«Rebel Heart» ir Madonnas neveiksmīgākais albums 20 gadu laikā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Reuters/AP

Šomēnes iznākušais ieraksts «Rebel Heart» (skat. recenziju) ir popdīvas Madonnas neveiksmīgākais albums ASV 20 gadu laikā, liecina jaunākie pārdošanas dati.

Lai arī albums iekļuva «Billboard 200» albumu topa otrajā vietā, pirmajā nedēļā tika pārdoti tikai 116 000 eksemplāru. Madonnas iepriekšējais ieraksts «MDNA» pirmajā nedēļā pēc iznākšanas tika pārdots 359 000 eksemplāru.

Pārdošanas rādītāji ir otrie zemākie kopš 1994.gada albuma «Bedtime Stories», kas arī nesasniedza «Billboard 200» pirmo vietu.

Otrajā nedēļā pēc iznākšanas «Rebel Heart» pārdošanas apjoms kritās par 80%, sasniedzot tikai 22 800 eksemplārus.

Pie zemajiem rādītājiem varētu būt vainojama albuma daļēja nopludināšana internetā, vēl pirms dziedātāja paziņoja par tā iznākšanu. «Tā ir mākslas izvarošana!» viņa tolaik rakstīja sociālajā tīklā «Instagram». «Nopludināti agrīni demoieraksti, no kuriem puse nemaz nebūs albumā, bet otra puse būtu augusi un mainījusies.»

Savukārt albuma pārdošanas apjomu Lielbritānijā varētu būt ietekmējis BBC 1.radiostacijas lēmums neatskaņot Madonnas singlu «Living For Love», jo radio cenšoties sasniegt jaunāku klausītāju auditoriju. Dziedātāja apsūdzēja radiostaciju diskriminācijā pēc vecuma.

Taču dīdžejs Skots Mills teica, ka šajā gadījumā esot ņemts vērā nevis dziedātājas, bet gan viņas fanu vecums. «Viņi padarīs lielāku vidējo vecumu,» skaidro Mills. «Būsim godīgi, lielākā daļa Madonnas fanu ir trīsdesmitgadnieki un četrdesmitgadnieki. Ja ir daudzi citi nozīmīgi jaunie mākslinieki un brīvs laiks ēterā, tad BBC 1. radiostacija uzskata, ka tas pienākas britu izpildītājiem.»

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu