Piecas dziesmas ar vārdu «muļķis» nosaukumā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

1. aprīļa jeb Muļķu dienas vēsture sniedzas XVI gadsimtā Francijā (tā ir viena no populārākajām versijām), kad, ieviešot gregoriāņu kalendāru, daži konservatīvākie atteicās svinēt Jauno gadu 1. janvārī, bet palika pie vecās sistēmas - turpināja atzīmēt Jaunā gada atnākšanu no 25. marta līdz 1. aprīlim. Ko sauc par aprīļa muļķi? Tas ir kāds, kuru tu izjoko vai apved ap stūri. Kāds, kurš ļaujas, notic un nonāk muļķīgā situācijā vai arī izdara kaut ko absurdu. Arī mūzikā vārds «muļķis» jeb angliski «fool» ir plaši izmantots. Tā vietā, lai sacerētu kādu izdomātu joku, piedāvājam piecas dziesmas, kurās tiek minēts vārds «muļķis». Protams, galvenokārt mīlestības kontekstā.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Žoržs Siksna «Muļķe sirds»

Mūzika: Raimonds Pauls

Vārdi: Leons Briedis

Dar, ko darīdams, teic, ko sacīdams,

Vai uz katra soļa tev misējas.

Misējas, misējas, misējas, misējas

Un viss mūžam iznāk otrādi.

Jebšu negribot, jebšu tīšuprāt,

Bet tie paši labākie nodomi,

Vēl aizvien, vēl aizvien, vēl aizvien, vēl aizvien

Vēl aizvien tev vējā izsējas.

Muļķe sirds, tai nekad, nekur nav gana,

Mīlu to, jo tikai mana, mana ir šī muļķe sirds.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Frankie Lymon and the Teenagers «Why Do Fools Fall In Love»

Iespējams, pirmā popdziesma, kas sacerēta par muļķiem un kas iekarojusi ASV R&B topa 1. vietu 1956. gadā. Frenkijs Laidons (Frankie Lymon) bija tikai 14 gadus vecs, kad šī dziesma kļuva par hitu. 25 gadu vecumā viņš diemžēl mira, pārdozēdams heroīnu. Diezgan muļķīgi...

 
Foto: Publicitātes foto

The Main Ingredient «Everybody Plays The Fool»

1973. gadā «Grammy» balvai nominētā dziesma «Everybody Plays The Fool», ko izpildīja grupa «The Main Ingredient», ASV dziesmu topā uzkāpa līdz 3. vietai. Grupā muzicēja Kuba Gudings seniors (jā, komiķa Kubas Gudinga juniora tēvs), Tonijs Silvestrs un Luters Simonss.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Rick Nelson «Poor Little Fool»

Dziesmas komponiste Šārona Šīlija (Sharon Sheeley) šo dziesmu sacerējusi pēc attiecību izjukšanas ar Donu Everliju (Don Everly) no slavenās grupas «The Everly Brothers». Rikija Nelsona izpildījumā šī dziesma iekaroja topu 1958. gadā.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

The Stone Roses «Fools Gold»

Mančestras grupas «The Stone Roses» lielākais komerciālais hits bija dziesma «Fools Gold», kas paradoksālā kārtā nav atrodama nevienā no diviem grupas izdotajiem albumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu