Petija Smita sniedz pēdējo koncertu CBGB

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dziedātājas un dzejnieces Petijas Smitas svētdien notikušais koncerts Ņujorkas klubā CBGB, kas savulaik bija pankmūzikas cienītāju svētvieta, bija pēdējais šā kluba vēsturē.

Pēc vairāk nekā 30 gadu pastāvēšanas tā durvis tiks slēgtas, jo īpašniekam Hilijam Kristalam nav izdevies vienoties par telpu īri.

BBC atgādina, ka 1973. gada decembrī atklātajā klubā, kurā sākotnēji bija paredzēts uzstāties kantrimūzikas, blūgrāsa un blūza izpildītājiem, savu ceļu uz popularitāti sāka daudzi panku un postpanku mākslinieki – gan pati P. Smita, gan "The Ramones", gan "Blondie", gan "Talking Heads". Tādēļ nav pārsteigums, ka pēdējā nedēļas nogalē uzstājās gan Debija Herija no Blondie, gan Petija Smita, kas nodziedājusi arī The Ramones kompozīciju "Do You Remember Rock" N" Roll Radio"?.

Kaut gan liela daļa fanu skumst, ka būs jāšķiras no ierastajām telpām, kur vienlaikus varēja pulcēties ap 300 mūzikas cienītāju, H. Kristals, kas gadu gaitā jau ir nosirmojis, optimistiski sola, ka klubu ar tādu pašu nosaukumu atvēršot no jauna – visticamāk, Lasvegasā. Viņš atceras, ka visinteresantākie bijuši pirmie kluba pastāvēšanas gadi – tie gan arī bijuši visgrūtākie, taču tieši tad gadījušies "lielākie atklājumi".

Arī P. Smita sacījusi, ka CBGB vairāk uztverams kā "dvēseles stāvoklis, nevis telpa" un gan jau gados jaunie mūzikas cienītāji atradīs sev citus klubus, kas viņiem liksies daudz svarīgāki. "Es nejūtos nostalģiski. Nē, es tā nedomāju, Es vienkārši jūtos laimīga. Es sajūtu visas pagātnes atmiņas, visas nākotnes cerības un visu tagadnes enerģiju – visu kopā, vienlaikus," viņa sacījusi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu